Nihal Bengisu Karaca'dan çarpıcı açıklamalar

Akil İnsanlar'dan Nihal Bengisu Karaca, CNN Türk canlı yayınında çarpıcı açıklamalar yaptı. Öcalan ve çözüm sürecine dair çarpıcı açıklamalarıyla dikkat çeken Nihal Bengisu Karaca “Eğer Öcalan'ın Nevruz'da uzattığı eli havada bırakırsa bunun vebali altında kalırız.” dedi.

Nihal Bengisu Karaca'dan çarpıcı açıklamalar
CNN Türk'te Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu Aykırı Sorular'a konuk olan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca canlı yayında oldukça çarpıcı açıklamalar yaptı. Akit gazetesinin yayın müdürü Hasan Karakaya 'nın akil insanlar heyetinde yer almasını eleştiren Karaca “Akit gazetesinin okuru olan radikal kitleyi sürece dahil etmek bu olmayacaksa da en azından nötr tutabilmek için 'pragmatist ' bir liste oluşturuldu” dedi.

Akil İnsan Nihal Bengisu Karaca sözleri şöyle sürdürdü:

VEBAL ALTINDA KALIRIZ


'Bu süreç Öcalan ve PKK'yı yüceltme süreci değil. Silahlı şiddetin devre dışı kalması süreci. Öcalan dediğiniz adam için bebek katili falan deniyor ama şunu da söylemek lazım. Öcalan çıktı Nevruz'da gayet kapsayıcı ve geleceği gösteren bir konuşma yaptı. Helalleşme çağrısı yaptı. Eğer biz Türk milleti, devlet olarak buna yanıt vermezsek olmaz. Çünkü bu karşılıksız bırakılacak bir konuşma değildi. Eğer Öcalan'ın Nevruz'da uzattığı eli havada bırakırsak bunun vebali altında kalırız. '

BEYAZ GAZETE