Ankara Valisi Yüksel Makamını İlkokul Öğrencisi Arda Kenan Sever'e Devretti

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde koltuğunu ilkokul öğrencisi Arda Kenan Sever'e devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Ankara Valisi Yüksel'i makamında ziyaret etti.

Yüksel'in makam koltuğuna oturan Ahmet Haşim İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Arda Kenan Sever, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu söyledi.

Yanında siyasi konulardan, kültür sanattan, spordan sorumlu arkadaşlarını da getirdiğini belirten Sever, Ankara'ya ilişkin görüşlerini paylaştı. Okulların daha iyi şartlara kavuşturulmasını isteyen Sever, okul tabanlarının çok kötü olduğunu ve arkadaşlarının düştüğünü söyledi.

Ankara'nın ağaçlandırılması gerektiğine dikkati çeken Sever, "Alışveriş merkezlerinin yerine çocukların oynayabileceği alanların olması gerekiyor. Ankara'da çocukların oynayabileceği yer yok" dedi.

Alışveriş merkezlerinde annelerinin peşine takılıp canlarının sıkıldığını dile getiren Sever, bu merkezlerde oyun alanları yapılmasını istedi.

-"Çocuklara iPad istedi"-

İlkokul öğrencisi Sever, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Turizmi canlandırmak için ne gibi çalışmalar yapılabilir" sorusu üzerine Sever, "Birçok kişi farkında değil ama Ankara'nın çok güzel tarihi eserleri var. Bu özelliğini bilmedikleri için gelip gezmiyorlar, gelenlerde buralara gitmiyor. Sadece turistler değil Ankarada yaşayanlarda buraları gezmiyor" yanıtını verdi.

"Ankaranın daha güvenilir bir şehir olması için neler yapacaksınız" sorusuna ise Sever, "Ankara güvenli bir şehir, Türkiye'nin kalbi gibi. O yüzden güvenlik açısından daha çok Suriye taraflarının güçlendirilmesi gerekiyor" şeklinde yanıtladı.

Sever, "Ankara'da stad konusunda sıkıntı var, yeni bir stad yapılacak mı" sorusunu da "O stadın düzenlenmesi lazım. O da eskiyerek bir tarihi eser olabilir" dedi.

Eğitimden sorumlu vali yardımcısından talebinin olduğunu belirten Sever, "iPad, özel okullara pilot projelerle veriliyor. Özel okullarda okuyanların iPad almaya imkanları var. Devlet okullarında da çocuklara iPad dağıtılmasını istiyorum" dedi.

Sever, daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını okudu.

-"Ankara'da 22 milyon civarında ağaç dikildi"-

Vali Yüksel de Sever'in ifadeleri üzerine Ankara'da 22 milyon civarında ağaç dikildiğini ve son 10 yılda çok başarılı olduğunu söyledi.

Alışveriş merkezlerinde oyun alanlarının olması gerektiğini ifade eden Yüksel, bu merkezlerin ihtiyaç olduğunu ancak yaşamın sadece bu merkezlerden ibaret olmadığını kaydetti.

Daha sonra Valilikteki Atatürk salonunu ve odasını gezen öğrencilere Vali Yüksel, boya takımı ve kalem hediye etti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA