Slajdzic: Suriye’ye Yapılan Yardımlar Manevi Fayda Olarak Mutlaka Geri Dönecek

Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Haris Slajdzic, Suriye ile ilgili Türkiye’nin yaptığı yardımların, bir gün topluma mutlaka manevi fayda olarak döneceğini söyledi.

Slajdzic: Suriye’ye Yapılan Yardımlar Manevi Fayda Olarak Mutlaka Geri Dönecek
Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin (HKÜ) davetiyle misafir öğretim üyesi olarak Gaziantep’e gelen Slajdzic, Hukuk Fakültesi Amfisi’nde ‘Yitik Değerler’ konulu bir konferans verdi. Konuşmasında, Suriye’de yaşanan olaylara geniş yer ayıran Slajdzic, bir Bosnalı olarak insan onurunu korumanın ne demek olduğunu iyi bildiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin liderliğinde Türk toplumunun, kriz zamanında ciddi bir insanlık örneği sergilediğini kaydeden Slajdzic, bunu da Gaziantep’te gözlemlediğine dikkat çekti. Yapılan bu yardımların bir gün mutlaka Türk toplumuna manevi fayda olarak geri döneceğini aktaran Slajdzic, hiçbir iyilik ve kötülüğün kaybolmadığını vurguladı. İnsanlık onuruna ve haysiyetine saygı göstermenin başarılması halinde dünya üzerinde birçok problemin by-pass edilebileceğini kaydeden Slajdzic, “Çok çeşitli vesilelerle, insanlık onurunun çiğnendiğini görüyoruz. Suriye’de yaşananlar da insanlık onurunu hatırlamanın iyi bir vesilesi oldu.” değerlendirmesinde bulundu.
"ABD BAŞKANI’NA DEĞİŞİMİ SORDUĞUMDA ‘BİLMEM’ DİYE CEVAP VERDİ"
Dünya üzerinde, izole edilmiş kuşakların varlığına dikkat çeken Slajdzic, artık kuşak çatışmalarının keskinleştiğini ifade etti.

Dünyanın birçok yerinde marjinal ya da marjinalleştirilmiş insanları görmenin mümkün olduğuna değinen Slajdzic, global düzende de yeni bir bölünmenin söz konusu olduğunu, bunun multidisipliner bir sorun olduğunu belirtti.

Dünyada birçok konuyu ciddi bir şekilde masaya yatıran kurumların olduğunun altını çizen Slajdzic, ancak bu multidisipliner konunun ele alınmadığını anımsattı.
Geçmiş yıllarda, New York’ta bir toplantıda ABD Başkanı’na ‘Önümüzde bir değişim var. Biz ne yapacağız?’ diye soru sorduğunu hatırlatan Slajdzic, “ABD Başkanı bana ‘Bilmem’ diye cevap verdi. ‘Bütün kaynaklar sizin elinizde. ‘Dünyayı şekillendiren her şey sizin kontrolünüzde’ dediğimde cevabı son derece basitti. ‘Birileri bir şeyler yapar herhalde’ dedi.

” açıklamasında bulundu.
Konferansa Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, HKÜ Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, HKÜ HKÜ Mütevelli Heyeti Üyesi Dr. Songül Kalyoncu, HKÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Hanifi Aslan, Prof. Dr. Zerrin Pelin, HKÜ Sürekli Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Bilal Kalyoncu, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.