Kastamonu’da “aşı Haftası” Başladı

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Aşı Haftası adı altında 22-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerdeki temel hedeflerinin “5 yaş altındaki eksik aşılı çocukların aşılarının tamamlaması” olduğunu söyledi.

Kastamonu’da “aşı Haftası” Başladı
Kastamonu’da Aşı Haftası kapsamında 48. Nolu Sağlık Ocağı’nda çocuklara aşı yapıldı. Burada yapılan etkinliğine katılan Kastamonu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “Başta sağlık personeli olmak üzere tüm toplumun aşılama ve aşı ile korunabilir hastalıklar konusundaki farkındalığının artırılması, aşı programına yeni eklenen Hepatit-A ve Su Çiçeği aşılarına toplumun dikkatini çekmek istiyoruz” dedi.

Bütün çocukların doğar doğmaz aşı takvime uygun bir şekilde aşılanmaya başlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Kutlu, “Bazı hastalıklar için risk grubunda kabul edilen erişkinler de sağlık kuruluşlarına başvurarak yapılması gereken aşılar konusunda bilgi almalı ve aşılanmalıdır. Bazı hastalıklar açısından riskli olan ülkelere seyahat edecekler ise bölgenin özelliğine göre gerekli aşıları yaptırmalıdırlar. Aşı uygulamaları Bakanlığımıza bağlı tüm hastaneler, toplum sağlığı merkezlerimiz ve aile hekimliği birimlerimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır” şeklinde konuştu.

Kutlu, çocukluk çağı aşı takvimine 1 Mart 2012 tarihinden itibaren Hepatit-A ve 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren suçiçeği aşısı eklendiğini ve böylece aşı ile korunabilen hastalık sayısının 13'e çıktığını kaydetti.

Aşı haftası boyunca 5 yaş altındaki çocuklarda eksik aşısı bulunan çocukların aşılanacağını kaydeden Kutlu, aşıların ihmal edilmemesi tavsiyesinde bulundu.
Kaynak: İHA