Gördes Tepelerine 250 Bin Fidan

Manisa'nın Gördes ilçesi Tavşanalanı ve çevre bölgesine 220 bin çam fidanı ile 30 bin kestane, ceviz, ıhlamur ve badem fidanı dikildi.

Gördes Tepelerine 250 Bin Fidan
Fidan dikme törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, ilçe protokolü ve Zorlu Grubu CEO'su Ömer Yüngül, Gruba bağlı Meta Nikel, Kobalt A.Ş Genel Müdürü Ali Safder İplikçioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Piknik yapılarak gerçekleştirilen fidan dikme töreninin her yıl aynı dönemde bir şenlik havasında tekrarlanacağını belirten Zorlu Grubu CEO'su Ömer Yüngül, bu yıl 900 alanın yeşillendirilmesi için fidan dikildiğini ve bakımının yapılacağını belirtti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise bölgede kurulan tesislerin ilçeyi hareketlendirdiği gibi bölgeyi de doğal zenginliklere kavuşturduğunu belirterek, "Gördes kabuğunu kırmış ve kucakladığı yatırımcılarla geleceğe yönelik işbirliği içindedir" şeklinde konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Bölgedeki faaliyetlerle ile birlikte fidan dikiminin çevreye olan duyarlılığı sergilediğini, ilçe, il ve ülke olarak zengin geleceğe yönelmenin sağlandığını bildirdi, " Bu dağlarda keçi otlarken, bugün bir yandan çevre projeleri yapılıyor, diğer yandan gelecek nesiller için yatırım yapılıyor. Bunlar insanın ihtiyacıdır. Ve bu ihtiyaçlar sanayicisi, köylüsüyle birlikte el ele gerçekleştirilmektedir." dedi.

Kaynak: İHA