Esogü Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı olarak kurulan Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM)’nin resmi açılışının yanı sıra, merkezin düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri yapıldı.

Esogü Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı
Etkinlikler ESOGÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Anıt’taki törende ÇOGEM Yönetimi, ÇOGEM Bilim ve Danışma Kurulu Üyeleri ile öğrenciler de yer aldı. Daha sonra ÇOGEM’in açılışı gerçekleşirken, Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ve ÇOGEM Müdürü Prof. Dr. Ferhan Esen açılış münasebetiyle birer konuşma yaptı

Açılışın ardından ESOGÜ Anaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği öğrenci ve öğretmenleri Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında ESOGÜ Anaokulu 5 yaş öğrencisi Umut Mutlu temsili olarak rektörlük makamına oturdu. Umut Mutlu, kendisine rektör olarak ne yapmak istediğini soran Prof. Dr. Hasan Gönen’e, çocukların iyi eğitim gördüğü, çevresi yeşil bir okul istediğini söyledi.

Prof. Dr. Hasan Gönen de küçük Umut’a inşaatı devam eden ESOGÜ Anaokulu binasının bu yıl tamamlanmasıyla isteğinin gerçekleşeceği müjdesini verdi.

ÇOGEM’in düzenlediği 23 Nisan Şenliği’nde ise; ESOGÜ Anaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve SOMET Zihinsel Gelişim Derneği öğrencilerinin yaptığı resimler ve el işlerinden oluşan sergi açılırken; 23 Nisan İlkokulu öğrencilerinin sergilediği halk oyunu gösterisi ve ESOGÜ Anaokulu öğrencilerinin söylediği şarkılar büyük beğeni kazandı. ESOGÜ Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Gösteri Toplulukları’nın sergilediği halk oyunları, Latin dansları ve ritm gösterisi ise şenlik coşkusunu iyice artırdı.
Kaynak: İHA