Dağhacıyusuf Köyünde Kur'an Kursu Açıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Alaşehir ilçesinin en uzak köylerinden birisi olan Dağhacıyusuf köyünde Kur'an Kursu açıldı.

Dağhacıyusuf Köyünde Kur'an Kursu Açıldı
Kurs açılışına AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Alaşehir Müftüsü Mehmet Yiğit, kurum amirleri ve köylüler katıldı.

Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Yiğit, "Bakımsız haldeki binayı tamamen tadilattan geçirdik. Binanın çerçevelerini değiştirip, tabanına laminant parke döşedik. Sıra ve tahtasını yenileyerek tamamen modern iki sınıf olarak köy halkının hizmetine sunduk" dedi.

Manisa Müftüsü Cihan da, Kur'an'ın gönüllere şifa olduğunu, her evde Kur'an-ı Kerim'in bulunmasını ve okunmasını arzu ettiklerini ifade ederek, köydeki Kur'an Kursu'nun hizmete açılmasıyla burada bir eğitim yuvasının olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

AK Parti Milletvekili Yurttaş ise, Hükümet olarak Kur'an eğitimine büyük önem verdiklerini, bu nedenle Kur'an-ı Kerim'in okullarda seçmeli ders olarak okunmasını sağladıklarını söyledi.

Yurttaş, binanın inşaatında emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Alaşehir Müftülüğü, binanın tadilatındaki üstün gayretleri nedeniyle Dağhacıyusuf Köyü Camii imam-hatibi Davut Gürlek ve İl Genel Meclisi üyesi Ali Çürük’e teşekkür belgesi verdi. Daha sonra açılışa katılanlara yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA