Adana Valisi Coş, Makamını Öğrenciye Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, temsili olarak makamını öğrenciye devretti.

Vali Coş, makamını temsili olarak Seniha Çobanoğlu İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Hilmi Can Çolak'a bıraktı.

Çolak, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi bir kez daha anladıklarını söyledi.

Gelecek için en büyük yatırımın çocukların eğitim ve öğretimine yapılan yatırım olduğunu bildiren Çolak, tüm çocukların bayramını kutladı.

Çolak'ın okuma yazma kurslarının nasıl gittiğini sorması üzerine Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Daha sonra Çolak, Sağlık İl Müdürü'nü arayarak okullardaki el yıkama alışkanlığının arttırılmasına yönelik çalışmaların nasıl gittiği konusunda bilgi aldı.

Çolak, etkinliğe gelen herkese teşekkür ederek, "Sayın Avni bey koltuk çok rahatmış hiç kalkasım yok ama sizlerin daha fazla vaktini almak istemiyorum. Bana bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Bunun üzerine Vali Coş, Çolak'a "Daha koltukta oturabilirsin akşama kadar. Ara sıra gel otur" dedi.

Vali Coş ise tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, nice bayramlar diledi.

Coş, şunları kaydetti:

"23 Nisan milli hakimiyetin ancak millete hakim olduğunu tescil eden ve TBMM'nin açılarak kurtuluşumuzun ilk çalışmalarının resmi olarak başlatıldığı çok önemli bir gündür. Bu önemli günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutluyoruz. Tüm vatandaşlarımızın özellikle genç ve çocukların bayramını kutluyorum. Milli bayramlarımız aynı zamanda dini bayramlarımız gibi birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği günlerdir. Bu bayram vesilesi ile insanlarımızın birbirine daha iyi kenetlenmesini, aramızdaki ayrılıkların bir kenara bırakılmasını temenni ediyorum. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz, ümidimiz."

Daha sonra, Coş, Çolak'a hediye verdi.

-Feke ilçesinden öğrenciler Adana'da-

Öte yandan Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından Feke ilçesindeki Ormancık ve Oruçlu Ortaokulu'ndan getirilen 50 öğrenci Adana Valisi Coş'u ziyaret etti.

Vali Coş, Valilik toplantı salonunda öğrencilerle sohbet ederek gelecekte hangi mesleği yapmak istediklerini sordu.

Oruçlu Ortaokulu öğrencisi 7. sınıf öğrencisi Seyfullah Özalp'in "vali olmak istiyorum" demesi üzerine Vali Coş, Özalp'i toplantı salonundaki yerine oturttu.

Vali Coş, ziyaretine gelen öğrencilere ve bu etkinliği düzenleyen Türk Kızılayı Adana Şubesi'ne teşekkür ederek, "İlimizin yaylalarından, dağlık kesimlerinden öğrencimizi buraya davet ederek aynı zamanda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda güzel etkinliğe imza attılar" dedi.

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Türk Kızılayı'nı Adana'nın merkezinden taşralarına da tanıtmayı hedeflediklerini, bu kapsamda 50 öğrenciyi Adana'ya davet ettiklerini söyledi.

Öte yandan "Somut Olmayan Kültürel Mirası Somutlaştırmak Çocuk Kongresi"ne katılmak üzere Adana'ya gelen öğrenciler de Vali Coş'u ziyaret etti.

Muhabir: Volkan Kaşik

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA