Ömerli'de Korucularla Dayanışma Yemeği

Mardin’in Ömerli ilçesinde Ömerli Geçici Köy Korucuları Derneği tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

Ömerli'de Korucularla Dayanışma Yemeği
Ömerli Gazi Yatılı Bölge Okulu'nda düzenlenen dayanışma yemeğine, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ, Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kara,Ömerli Kaymakamı Tekin Erdemir, Türkiye Geçiçi Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir ve korucular katıldı.

Dayanışma yemeğinde konuşma yapan Türkiye Geçiçi Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyon Başkanı Orhan Kandemir, koruculuğun en basit tanım ile kendi ev köy ve ailesini bile bırakarak devletin yanında olmak olduğunu anlattı. Türkiye’nin son zamanlarda attığı her adımı desteklediklerini belirten Kandemir, "Vatan sevmek her koşulda devletin yanında olmak demektir. Barışı sağlamak bütün savaşlardan daha zordur. Devletimiz zor olanı başarmak ve 76 milyon vatandaşımızı terör belasından kurtarmak gayretindedir. 28 sivil silahlı mücadelemizde dünyaya ülkemizi bölmeyi hiç kimsenin bölmeye gücü yetmeyeceğini gösterdik. Şimdi sıra fikri mücadelemizde aynı başarıyı göstermektir” dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz da, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in selamını koruculara ileterek, "Sizler yalnız değilsiniz. Sizler her zaman olduğu gibi yine her türlü sosyal hakkınız ve güveninizle birlikte devlet sizlerin yanınızda olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Şimdiye kadar korucular çok kutsal ve hassas görevler yaptıklarını belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, "Şu anda bir Çözüm sürecine giriyoruz. Hepinizin kafasında bir soru işareti vardır. Bundan sonraki bizim için süreç ne olacak diye. Bugün Sayın Bakanımız bize haber yolladı. Siz korucular için devlet her zaman sizin yanınızdadır. Bundan sonraki sosyal haklarınız için özlük haklarınız için daha güzel bir çalışma yapmakta ve kısa bir zamanda müjdeli haberler alacaksınız" şeklinde konuştu.

İslam'da en kutsal görev vatan bekçiliği olduğunu ifade eden Vali Turhan Ayvaz, "Cehennemin yakmayacağı göz vatanını ülkesini bekleyen gözdür. Kutsal görevden sonra devlet elbette ölünceye kadar yanındadır. Zaten şimdiye çıkartılan bu karışıklar baştan beri bir hayaldi. Biliyorsunuz 90 yıl öncesinde ülkemizde sadece dağdaki birkaç insanla karşı değil dünyanın en büyük en güçlü devletlere karşı mücadele eden bir milletiz. Yetmedi Avrupas'ı Avustralya’ya kadar asker getirdiler. Ama bir karış toprağı alamadılar. Dolayısı ile bizde toprak verme diye bir kavram mümkün değildir. Ancak burada 76 milyon insanının hepsi birer birer şehit edilmesi gerekir ki ancak bir karış toprak alınabilir. Buda fiziken imkansızdır" ifadelerini kullandı

İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol ise her zaman yanlarında gördüğü köy korucularına teşekkür ederek, "Dün nasıl ki sizlerle idik, şimdi de sizlerle birlikte ve yanınızdayız" dedi .
Kaynak: İHA