Yeşilbaşköy Taş Fırını Halkın Hizmetinde

Burdur'un Ağlasun İlçesine bağlı Yeşilbaşköy Belde Belediyesi tarafından yaptırılan Yeşilbaşköy Taş Fırını açılışı yapıldı.

Yeşilbaşköy Taş Fırını Halkın Hizmetinde
Yeşilbaşköy Belde girişinde bulunan Yeşilbaşköy Taş Fırın açılış törenine Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Burdur Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, Burdur Müftüsü Osman Artan, Daire Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende Isparta Belediyesi Mehteran Bölüğü tarafından gösteri yapıldı. Yeşilbaşköy İlköğretim Okulu öğrencileri, marşlara alkışları ile eşlik etti.
Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı belediye başkanlığının bir okulu olmadığını hatırlatarak "Ben matematik öğretmeniyim ama belediye başkanlığının bir okulu yok. İçinizde hizmet aşkı varsa, eğer koşturuyorsanız, bir şeyler ortaya çıkıyor. Bugün gördüğünüz muhteşem yapıyı Karadeniz’in ustaları inşa etti. Yaklaşık maliyeti 100 bin TL’yi buldu. Biz 20-25 bin TL’ye bitiririz diye düşünüyorduk, fakat tam bir Trabzon Vakfıkebir ekmeği çıkacak burada, 5-6 ekmek çeşidi yapılacak. Böyle bir tesisi beldemize Burdur’umuza kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi.

Yeşilbaşköylülerin çalışkanlığından bahseden Burdur Valisi Nurettin Yılmaz yeşilbaşköyün işsizliğin sıfır olduğu bir kasaba olduğunu belirtti.

Vali Yılmaz, “Bugün çok özel bir gündür, hem Kutlu Doğum haftası hem de güzel tesislerin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Yeşilbaşköylülerimizle her zaman iftihar ediyoruz. İşsizliğin sıfır olduğu bir kasabamız. Çalışmanın, üretimin yüksek olduğu bir kasabamız. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Biz genelde laf üretirdik, ama artık şimdi ürün üretmeyi öğrendik. İnşallah gelecekte hem turizm pastasından, hem de üretim pastasından hakkımıza düşeni alırız” ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Yeşilbaşköy Taş Fırın’ın açılış kurdelesi kesildi. Vali Yılmaz, taş fırın gezisinde ekmekleri inceleyerek vakfı kebir ekmeğinin tadına baktı

Kaynak: İHA