Uşak Valisi Erden Açıklaması

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, kentin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek, "ARGE çalışmalarına önem veren, yere sağlam basan firmalar kalıcı olmayı sürdürüyor" dedi.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Birinci Olağan Genel Kurulu, KOSB Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, yaptığı konuşmada, kentin güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu, KOSB'de fabrika sayısının arttığını belirtti.

İlin sanayisinin hızla geliştiğini ifade eden Vali Erden, "ARGE çalışmalarına önem veren, yere sağlam basan firmalar kalıcı olmayı sürdürüyor. Günümüz şartlarında artık, ne ürettiğinizle birlikte; neyi nasıl, nerede ve hangi şartlarda ürettiğiniz, çalışanlarınızın iş yerindeki şartları, üretim sürecinde çevreyle olan ilişkiniz de dikkatle izleniyor. Bu alanda alınacak tedbirler neredeyse üretimin kendisi kadar önem taşımakta" dedi.

Deri-Karma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı ise güçlü bir ekonomi ve güçlü bir devlet için sanayi üretiminin vazgeçilemez olduğunu belirterek, ihracat ve üretim olmadan ekonomik büyümenin kalıcı olamayacağını söyledi.

Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez ise Türkiye'nin 2023 vizyonunda 500 Milyar dolar ihracat hedeflediğini hatırlatarak, bu hedefe ulaşmak için 2 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe ulaşılması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Erden ve daha önce OSB yönetim kurullarında görev almış yöneticilere plaket verildi.

Yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Küplemez seçilirken, üyelir ise İbrahim Özkaya, Nuri Aslan, Cebrail Taşcan, Ali Demirhindi, Denetim Kuruluna Muhsin Yapıcı, Zülfü Gündüz'den oluştu.

OSB Üst Kuruluna ise İbrahim Karahallı ve Nuri Aslan seçildi.

Genel kurula AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş, Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun da katıldı.

Muhabir: Soner Kılınç

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA