Şehit Ailelerinden Milletvekiline İmralı Tepkisi

AK Parti Çankırı Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkan Vekili İdris Şahin, Çankırı'da şehit ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Şehit Ailelerinden Milletvekiline İmralı Tepkisi
Çözüm sürecinin ele alındığı görüşmede şehit aileleri İmralı ile yapılan görüşmelerden duydukları rahatsızlığı milletvekili Şahin’e iletti.
Çözüm sürecinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Şahin, yapılanların tamamının 76 milyonun huzuru için yapıldığını belirterek, “Biz neslimizi, aslımızı inkar edecek değiliz. Geçmişimizin birikimi ile geleceğimizi şekillendireceğiz. Bizim kimseye beş kuruşluk taviz vermemiz mümkün değildir. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayız, gazilerimizin başını öne eğdirtmeyiz. Tek amacımız annelerimizin askere gönderdiği evlatlarının ardından karamsarca düşünmesini önlemek'' şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile birlikte Doğu ve Güney Doğu Anadolu'daki kaçakçılığın biteceğini ve bölge ekonomisinin gelişeceğini iddia eden Şahin, gelinen noktaya bakıldığında artık Rumlar’ın Türk ekonomisinden faydalanmak istediğini belirtti.

Bu olumlu sürecin dalga dalga büyüyerek tüm dünyaya hakim olacağını öne süren Şahin, Türkiye’nin büyüme gayreti içerisindeyken birilerinin bölünmekten bahsettiğini kaydetti.

Şehit ve Gazi Aileleri Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ise, onurlu bir çözüm sürecini her zaman desteklediklerini ancak İmralı ile yapılan müzakerelerden rahatsız olduklarını dile getirdi.

Teke, ''Çözüm sürecinde akil insanlar var, ama içlerinde bir tane bile şehit ve gazi yakını yok. Bir kişi bile olmadan dengeden nasıl bahsedilebilir? Çankırı’nın 153 şehidi, 35 gazisi var. Ben artık rahat uyuyamıyorum. Bu konuda bizim görüşlerimizin alınmamasından dolayı vicdanım rahat değil. Analar ağlamasın deniliyor, anaların ağlaması gerekiyorsa ağlasın. Bizim bebek katili ile yapılan görüşmelerden endişemiz var. Onurlu bir çözüme her zaman varız aksi takdirde kimse bizden destek beklemesin'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA