Ödemiş İnönü İlkokulu, Zeytin Fidanlarını Toprakla Buluşturdu

Ödemiş İnönü İlkokulu Müdürlüğü’nün Gölcük belde belediyesi ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği proje çerçevesinde, Gölcük Belediyesi tarafından tahsis edilen araziye İnönü İlkokulu öğrencileri tarafından 75 adet zeytin fidanı dikildi.

Ödemiş İnönü İlkokulu, Zeytin Fidanlarını Toprakla Buluşturdu
Minik öğrencilerin fidan dikme heyecanı görülmeye değerdi. Dağıtılan fidanları hemen dikmek için adeta birbirleriyle yarışan öğrenciler, arkadaşlarıyla birlikte fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar.

“El ele verelim yeşil dokuyu koruyalım” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Okul Müdürü Yunus Ergin, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Hedefimizin öğrencilerimizin yeryüzündeki yeşil dokuyu sevmeleri ve sahip çıkmaları bilincini geliştirmek. Bu projemizi Gölcük Belediyesine ilettik. Gölcük Belediye Başkanı Mustafa Zeybek bu teklifimize olumlu yaklaşarak, İnönü İlkokulu adına arazi tahsis etti. Bu araziye okulumuz öğrencileri tarafından 75 adet zeytin fidanı dikildi. Projemize destek veren Gölcük Belediye Başkanı Sayın Mustafa Zeybek’e İnönü İlkokulu Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Ergin, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz böyle bir projenin içinde olmaktan mutlu oldular ve fidanları bizzat kendileri diktiler. Güzel bir gün geçirdiler. Ağaçların insan hayatında büyük yararı olduğunu belirterek, herkesi fidan dikmeye davet etti. Fidan dikmek sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nün görevi değildir. Bu ülkenin toprağına fidan dikmek bizim de borcumuzdur. Çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyorsak herkesin el ele vererek yeşil dokuyu koruması gerekir.”
Kaynak: İHA