Ödemiş Add, 23 Nisan Öncesi Bayrak Dağıttı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ödemiş Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilçede kurulan Cumartesi Pazarı'nda Türk bayrağı ve bildiri dağıtarak vatandaşların bayramını kutladı.

Ödemiş Add, 23 Nisan Öncesi Bayrak Dağıttı
Pazaryerindeki etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray da katıldı.

Enstitü Caddesi’ndeki ADD Ödemiş Şube binasından Atatürk portreli ve imzalı tişörtlerle yola çıkan ADD’liler ve milletvekili Aytun Çıray, esnaflara ve vatandaşlara Türk bayrağı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bildiri dağıttılar. CHP’li Çıray vatandaşlardan yoğun ilgi görürken, eşi Sermin Çıray da Atatürk tişörtü giyip çocuklara bayrak dağıttı.

Gün boyu devam eden ve bin 500 bayrağın dağıtıldığı etkinlik sonrası pazar tezgahları Ay Yıldızlı bayraklarla süslenirken, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıkları için ADD Ödemiş Şube yönetimine teşekkür etti.

Ulusal bayramların içinin boşaltılması için son dönemde yoğun çabaların bulunduğuna dikkati çeken ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş, “Uzun süredir ulusal bayramlarımızın gerçek amacından uzak şekilde kutlanması için planlı çabalar var. Ulusal bayramlar son dönemde sadece eğlence maksatlıymış gibi kutlanıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Bizim ulusal bayramlarımızın her birinin ayrı bir anlamı ve amacı var. Bu bayramlarla verilmek istenen bir bilinç var. Bizler çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bayram gibi kutlamasını istiyoruz. Bu nedenle ADD Ödemiş Şubesi olarak Ay-Yıldızlı bayraklarımızı halkımıza ve esnafımıza sunduk. Tüm Ödemişlilerden de evlerini ve işyerlerini 23 Nisan’da bayraklarla süslemelerini istiyoruz. Tüm halkımızın ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA