Bayramiç’te Tohum Takas Şenliği

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, Belediye tarafından üçüncüsü düzenlenen ‘Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliği’ büyük ilgi gördü.

Bayramiç’te Tohum Takas Şenliği
Ülkenin dört bir yanından gelen çok sayıda dernek ve guruplar, yerel tohumların ve sağlıklı yaşam için organik ürünlerin yetiştirilmesi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Dernek ve guruplar yetiştirdikleri ve ürettikleri ürünleri katılımcılara tattırdı.
III. Bayramiç Tohum Takas ve Yerel Ürünler Şenliğinin, Bayramiç Kapalı Pazar yerinde gerçekleşti. Etkinliğe CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan’da katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan belediye başkanı İsmail Sakin Tunçer, “Tüm canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için, tohum üretirler. Bugün globalleşen dünyada, ülkeler silahla değil, yer altı ve yerüstü zenginliklerini ele geçirerek işgal ediliyor” dedi.

Etkinliğe katılan CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan Kazdağları’nın önemine değinerek “Bizlere can veren, su veren, bizimde yaşamımızı devam ettiren, bizimde gelecek nesillere bırakmak zorunda olduğumuz Kazdağları yaşadığımız çevredir. Türkiye’nin her tarafında, bu son on yıllık süreçte, bizlere hayat veren, oksijen veren, su veren bu yeşil örtü yok edilmektedir. Bu nedenle bizlere çok önemli bir görev düşüyor. Bizlere emanet olan bu dağları korumak ve bizden sonraki nesillere bırakmak bizim görevimizdir” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ise yaptığı konuşmada etkinliğe katılan bilim adamlarına ve katılımcılara teşekkür etti.

Etkinlikte çocuklar için bölümünde ise Orhan Can komedi tiyatrosu “Çocuk Olmak Hakkımızdır” oyunu, çocuklarla sohbetli, yarışmaları yapıldı. Çocuklara doğa sevgisi, su ve toprağın niçin önemli olduğu, niçin korunması gerektiği, oyun ve skeçlerle anlatıldı. Etkinliğe katılan Buğday Derneği, Bayramiç Yeniköy Kazdağları Ekolojik Yaşam Derneği, Argiida Tarım Derneği, SlowFood, Fikir Sahibi Damaklar, Emanetçiler Derneği, Çanakkale Ekolojik Yaşam Derneği, Balıkesir Yaşam Dostu Ürünler ve Paylaşım Merkezi, Bir Umut Derneği, Seferihisar Can Yücel Tohum Merkezi, Toprakana Platformu, Yeryüzü Derneği, Güneşköy Derneği, Tahtacı Örencik Doğal ürün Kolektifi, DBB Doğal Besin Bilinçli Beslenme Gurubu, Vahşi Bahçe, Çankaya Belediyesi Gıda Topluluğu, Doğal Ürün Talep Edenler Gurubu gibi derneklerin katıldığı çalıştay sonunda açıklanan bildirgeye imza attılar.
Kaynak: İHA