Saraçlar’da Masatenisi Şöleni

Edirne’de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1’inci Açık Hava Masa Tenisi Turnuvası’na Edirneliler yoğun ilgi gösterdi.

Saraçlar’da Masatenisi Şöleni
Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinlikte Edirne Valisi Hasan Duruer de masatenisi oynadı.
Masatenisi Federasyonu’nun katkılarıyla Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe; Edirne Valisi Hasan Duruer’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Turnuvaya katılan bütün sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tişört ve hediye edildi.

Turnuva öncesi Vali Hasan Duruer bir öğrenciyle gösteri maçı yaptı. Gösteri maçı sonrası konuşan Vali Duruer, Edirne’nin sporda, kültür ve sanatta daima ileri gitmesi gerektiğini belirtti.

Sportif anlamda sadece masatenisinde değil, birçok spor dalında atılımlar yapıldığını kaydeden Duruer, “İlimize futbol stadyumu ve basketbol salonunun yanı sıra yüzme havuzu, tenis kortları, halı sahalar ve okçuluk salonu yapılacak. Edirne’de sporun her dalında çalışma var. Umut ediyorum ki Edirne, futboldan basketbola, masatenisinden güreşe kadar sporun her dalında adını duyuracak” dedi.

Masatenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen ise yaptığı konuşmada, federasyon olarak Türkiye’nin birçok ilinde açık hava masatenisi şölenleri yaptıklarını belirtti.

Bu illerden birinin de Edirne olduğunu ifade eden Çimen, “Amacımız halka masatenisini sevdirmek” dedi.

41 masada onlarca vatandaşın masa tenisi oynadığı etkinlikte turnuvaya katılanlara tişört dağıtıldı. Etkinlik sonrası masaların okullara hediye edileceği belirtildi.
Kaynak: İHA