Minik Öğrenciler Yarıştı

Samsun’un Bafra ilçesinde ana sınıfı öğrencileri arasında "23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı Resim Yarışması" düzenlendi.

Minik Öğrenciler Yarıştı
Fatma Aliye Anaokulu Müdürlüğü, okul öncesi eğitime devam eden öğrenci ve öğrenci velilerinin kaynaşmasını sağlamak, öğrencilerin resim yapma becerisini geliştirmek ve çocukların sanata ilgisini artırmak amacıyla okul öncesi öğrencileri arasında resim yarışması organize etti

Fatma Aliye Anaokulu Müdürü Yasemin Eroğlu, okul öncesi öğretmeni İlknur Yaman ve Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nden Görsel Sanatlar Öğretmenleri Hüseyin Kara ve Nurettin Çelenk tarafından yürütülen yarışmaya, ilçe anaokulları ve ilköğretim okulları bünyesinde bulunan ana sınıfları yoğun ilgi gösterdi. Anaokulu Müdürü Yasemin Eroğlu, amaçlarının çocukları yarıştırmak olmadığı, stresten uzak eğlenceli bir şekilde yeteneklerini ortaya çıkartmak olduğunu ifade etti.

80 öğrencinin katıldığı 23 Nisan konulu resim yarışmasında katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

Minik öğrencilerin yaptıkları bir birinden güzel resimler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görsel sanatlar öğretmenlerinden oluşan komisyon tarafından incelendi. Yarışma sırasında ağlayan bazı minik öğrencileri öğretmenler teskin etti. Öğrencilerin velileri ise okul dışında heyecanla yarışmanın sonucunu bekledi. Komisyon tarafından incelenen eserler sonucunda Atatürk Orta Okulu Ana Sınıfı öğrencisi Esila Mangır birinci olurken, ikinciliği Mehmet Ulusar Anaokulu öğrencisi Esra Gökçe, üçüncülüğü Mehmet Ulusar Anaokulu öğrencisi Erva Yasin, mansiyon ödülünü ise Atatürk Orta Okulu Ana Sınıfı öğrencisi Nisan Fenercioğlu aldı.

Fatma Aliye Anaokulu’nda düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yarışmada dereceye girenlere ödül verilecek. Dereceye giren öğrencilerin öğretmenleri Ezgi Küçük Olgun, Şengül Gençhoş ve Sema Seven’e plaket verilecek.
Kaynak: İHA