Suudi Öğrencilerden Türk Üniversitelerine Büyük İlgi

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen 4. Uluslararası Yüksek Öğretim Konferansı ve Fuarı'na Türkiye’den üniversiteler büyük ilgi gösterdi.

30 farklı ülkeden 350 civarında seçkin üniversitenin katıldığı fuara, Türkiye’den aralarında; Fatih Üniversitesi Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin bulunduğu 10 yüksek eğitim kurumu stand açtı. Üniversite temsilcileri, Suudili öğrencilerle yakından ilgilendi. Bu yıl fuara ilk kez katılan Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Bozkurt, ziyaretçi sayısının çok fazla olduğunu söyledi.

Bozkurt, " Öğrenciler çok güzel sorular soruyorlar. Buraya gelen öğrencilerin farklı bir özelliği var, derslerine çok iyi çalışıp gelmişler. Ne aradıklarını, ne istediklerini çok iyi biliyorlar.”dedi.

Bozkurt, dünya çapında birçok üniversitenin yer aldığı fuarda, öğrencilerin yoğun ilgisinden memnun olduklarını aktardı.
Fuarı gezen lise 3.sınıf öğrencisi Meysem Hac İsmail, diplomasının tanınması durumunda bir Türk üniversitesinde okuyabileceğini söyledi.

Fuarı gezen bir çok öğrenci, Türkiye’de üniversite okumak istediklerini söyledi.