Pazaryolu Kaymakamına 2 Yıl Hapis İstemi

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi Kaymakamı Taner Tengir hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Pazaryolu Kaymakamına 2 Yıl Hapis İstemi
Yozgat'ın Aydıncık ilçesi Kaymakamı iken tanıştığı öğretmen Ç.K.A.'ya verdiği 10 bin TL borcu geri alabilmek için küfürlü ve tehdit içerikli SMS mesajları atan Erzurum'un Pazaryolu ilçesi Kaymakamı Taner Tengir hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, 2009 yılında Yozgat'ın Aydıncık Kaymakamı iken ilçede öğretmenlik yapan Ç.K.A. ile tanıştı. Sivas'ta yaşayan eşiyle sorun yaşayan ve gayri resmi olarak ayrıldıktan sonra tayini Aydıncık ilçesine çıkan Ç.K.A. ile Kaymakam Taner Tengir arasında bir yakınlaşma oldu. Kaymakam Tengir ile arkadaşlığını samimileştiren Ç.K.A., kaymakamdan ailevi sorunları aşabilmek için 10 bin TL borç istedi. Kaymakam Tengir de bu parayı Ç.K.A.'ya verdi. Ç.K.A., bir süre sonra borç aldığı paranın 7 bin 500 TL'sini Kaymakam Tengir'e geri ödedi ancak geriye kalan 2 bin 500 lirayı ödeyemedi. 2011'e kadar eşinden ayrı yaşayan Ç.K.A., aynı yılın Şubat ayında Sivas'ta yaşayan eşi A.A. ile yeniden barıştı. Bu süreçte tayini Erzurum'un Pazaryolu ilçesine çıkan Kaymakam Tengir de eşiyle barışan Ç.K.A.'dan 2 bin 500 lira alacağını tahsil edebilmek için cep telefonundan genç kadının eşi A.A.'ya SMS mesajları göndermeye başladı.

Mesajların hakaret ve tehdit boyutuna ulaşması üzerine A.A., Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Pazaryolu Kaymakamı Taner Tengir, hakkında şikayetçi oldu. Başlatılan soruşturma sonucunda Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Tengir, hakkında TCK'nin 106-1 ve 125'nci maddeleri kapsamında’ hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar, ‘tehdit' suçundan da 6 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianame Erzurum Sulh Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. KAYMAKAM TENGİR: “ÖĞRETMEN BORCUNU YAKINLAŞARAK ÖDEMEYE ÇALIŞTI” Kaymakam Taner Tengir, tehdit ve hakaret suçlaması ile ilgili olarak 8 Ekim 2012 günü Cumhuriyet savcısının odasında verdiği ifadesinde kendisini şöyle savundu: Yozgat ili Aydıncık ilçesinde Kaymakamlık görevini ifa ederken, orada bir okulda öğretmenlik yapan Ç. isimli öğretmen ile bir iş vesilesiyle tanışmıştık. Kendisinin ailevi sorunları olduğunu, zaman zaman bana beyan ediyordu. Ben de kendisine 10 Bin TL yardımda bulundum. Bunun belgelerini savcılığa ibraz ediyorum. Bu 10 Bin TL'lik yardımın 7 bin 500 TL’yi Ç. öğretmen bana ödemiştir. Kalan 2 Bin 500 TL'sini gerek kendisinden gerek ailesinden defalarca istememe rağmen alamadım. Kalan 2 Bin 500 TL'sini bana duygusal yaklaşarak kapatmak istedi. Ben bu yaklaşımına karşılık vermedim. Bu durum zaten tespiti yapılan mesajlarımdan anlaşılmaktadır.

2012 yılının Şubat ayında bu kez Ç.'nin eşi olan A.A'yı arayarak bu kalan borç miktarını ondan istedim. A.A. ile sürekli görüşmeme rağmen beni sürekli oyaladı. Kalan miktarı almak içir herhangi bir hukuki yola başvurmadım. Ç. öğretmen ile bir Kaymakam arasında olabilecek iş ilişkisi dışında duygusal bir ilişkim olmadı. Sivas Cumhuriyet Savcılığı'nın mesaj tespit tutanağında yer alan hatlar ve mesajlar bana aittir. Çekmiş olduğum mesajlar anlatmış olduğun bu sürecin sonucudur. Müşteki uzlaşmak istediği takdirde ben de uzlaşmak isterim. Üzerimi atılı tehdit ve hakaret suçlamalarını kabul etmiyorum." ÖĞRETMENİN EŞİ: “KAYMAKAM İLE EŞİMİN İLİŞKİSİ VARMIŞ” Eşi Ç.A.K. ile 2002 yılında evlendiği ancak aralarındaki problemler nedeniyle 2009 yılında fiili olarak ayrı yaşamaya başladıklarını anlatan A.A., ayrı yaşadıkları süreçte eşinin o tarihlerde Aydıncık Kaymakamı olan Taner Tengir ile ilişkisi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Sivas Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinde A.A., Tengir hakkında şu iddialarda bulundu: Eşimle ayrılma aşamasındayken eşimin tayini Yozgat'ın Aydıncık ilçesine çıktı. Eşim 2009 yılının sonlarından 2011 yılının ortalarına kadar ayni yerde görev yaptı. Sonrasında da 2012'nin Şubat ayında tekrar bir araya geldik. Eşimin Aydıncık ilçesinde görev yaptığı sırada dönemin Aydıncık ilçesi Kaymakamı Taner Tengir ile barıştıkları döneme kadar ilişki yaşadıklarını öğrendim. Eşimle barışıp, yeniden birlikte yaşamaya başlamamızı bu şahıs bir türlü kabullenemedi. Bu nedenle üzerine ve kaymakamlığa kayıtlı olduğunu düşündüğüm telefon numaralarından yüzlerce mesaj gönderdi. Bu mesajlar hem tehdit hem de hakaret içerikli.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kaymakam Taner Tengir'in kullandığı cep telefonundan şikayetçi müşteki A.A.'ya gönderdiği cep mesajlarına da yer verildi.

A.A.'nın ‘rızası dahilinde' ve mahkeme kararı ile Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından mesaj dokümanı istendi. İddianamede yer alan telefon kayıtlarına göre, Kaymakam Tengir, A.A.'ya şu mesajları gönderdi: "Yusuf'la tanıştınız mı tanışmadıysanız pazartesi tanışırsınız karı-koca" "Bir amca var sanırım. Kayseri Ergenekon'da değil mi? Benim de var bi akraba orada" "Sen aileni kaybetmeyi göze alabilir misin ? Ananı, babanı, kardeşlerini, çevreni, o cesaret var mı? Varsa lafım yok. Yoksa o zilliye uyup kendini rezil etme derim" "Senin mide çok genişlemiş arkadaş maalesef böyle, bak babanı ben aratmadım. Dün bana teşekkür etmelisin. Ama sizden ne gezer o erdemli hareket. Ne özür teşekkürü ne de karı-koca gurur abideleri sizi. Niye ödemiyorsun karının borcunu, bana bir tane sebep göster, niye ödemiyorsun" "İşine mi gelmedi, ailece üçkağıtçı, yalancısınız. Gittin mi mahkemeye önce Aydıncık'a git. Yalvarıyordun ben malımı bilirim, gelmeniz iyi olur ilçeye beni zorda bırakmayın. Sen keriz yerine mi koyuyorsun insanları. Şu iznim bitsin bir hele" "Karının lafını dedim arkadaş, Miden mi genişledi. Yoksa miden mi aldırdın. Mutasyona uğramışsın da. Bana dedi ki o karın? Çorum'a giderim, anneme gidiyorum. Çorum'da buluşuruz ya? Kayseri büyük, Kayseri'de de buluşur sana karılık yaparım' dedi.

Sivas olmaz dedi' ben de kayıtlı kim terbiyesiz şimdi. Seninle elbet bir gün görüşeceğim bu terbiye derslerini" "Yok, işimiz olmaz seninle. Lafının, sözünün eri heriflerle işimiz olur bizim. Üçkağıtçı, dolandırıcı, işbirlikçilerle değil. Keriz yerine koyma, tutmayacağın sözler verme ezilirsin altında karınla mı yazdın bu mesajları" "Yalan, dolan, oyalama kem-küm bir noktaya kadar. İnsanı idare eder, sonra gümletir. İkiniz de olduğu gibi, Ama dürüstlük, mertlik, adamlık sözün eri olmak daim olur. Öğretmedi mi ananız, babanız? erdemli insan nedir'. Teşekkür nedir, özür nedir. Okulda da mı öğrenmediniz. Hayatınız yalan olmuş ikinizin de. "
Kaynak: İHA