Mamak’ta Kutlu Doğum Coşkusu

Mamak Belediyesi, Peygamber Efendimizin 1442’nci doğum yıldönümü münasebetiyle Kutlu Doğum programı hazırladı.

Mamak’ta Kutlu Doğum Coşkusu
Peygamber aşığı binlerce kişinin Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile buluştuğu program Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Mamaklıların yoğun ilgi gösterdiği programa Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak Belediyesi Meclis Üyeleri, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve yaklaşık üç bin vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1442. yıldönümüne erişmiş bulunuyoruz. Bu yıl Kutlu Doğum Haftası, ‘İnsan Onuru’ temasıyla işleniyor. Peygamberimiz insanlara onurunu yüceltecek bütün güzellikleri öğütleyen bir büyük bir Peygamberdir” dedi.

Peygamber sevgisinin salonlardan taştığını dile getiren Akgül, şöyle konuştu: “Geçen yıl Nihat hocamızı Mamak Kültür Merkezi’nde peygamber aşıklarıyla buluşturmuştuk. O zaman salon küçük geldiği için hocamıza daha büyük bir yer sözü vermiştik. Bu yıl Nihat hocamızı daha büyük bir mekanda ağırlıyoruz. Ancak görüyorum ki içinde bulunduğumuz bu kongre merkezi bu sevgiye, bu aşka küçük geliyor. Önümüzdeki yıl bu programı hizmete girecek olan 5 bin kişilik kapalı spor salonumuzda gerçekleştireceğiz.” Asr-ı Saadet dönemini anlatan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’ni dolduran Mamaklıları manevi bir yolculuğa çıkardı. "Dosta giden bütün yollar güzeldir" diyen Hatipoğlu, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle on binlerce insana peygamber aşkını anlattığını dile getirdi. Yaklaşık üç saat süren programda; Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, semazenler gösteri yaptı. Kongre merkezine sığmayan kalabalık kurulan sinevizyonla programı salon dışından takip etti .
Kaynak: İHA