Akut'un Deprem Tır’ı Kdz. Ereğli’de

Türkiye'yi dolaşmak üzere yola çıkan Afet Eğitimi ile Türkiye’nin ilk üç boyutlu deprem simülatörünün yer aldığı deprem Tır’ı Zonguldak’ın Kdz.Ereğli ilçesine geldi.

Akut'un Deprem Tır’ı Kdz. Ereğli’de
Kdz. Ereğli Terminal arkasında kurulan deprem Tır’ında Akut ve Aksigorta elamanların ekiplerince sunum yapıldı. Aksigorta ve AKUT'un, 'afet ve sigorta bilincini arttırmak amacıyla' başlattığı "Hayata Devam Türkiye" sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kdz. Ereğli’de deprem eğitimi verildi.

Deprem Tır’ı önünde öğrencilere deprem konusunda bilgiler verilirken, ardından Tır’a alınan öğrencilere 7.4 şiddetindeki simülatör çalıştırılarak deprem anı yaşatıldı.

AKUT Eğitmeni Özden Canbaz, ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin dördüncü yılında bugüne kadar 3 milyon insana ulaşarak eğitim verdiklerini söyledi

Kendilerine yardımcı olan herkese teşekkür ettiklerini belirten Canbaz, “Bu sene ‘Hayata Devam Türkiye’ projesinin dördüncü yılındayız. Bu güne kadar proje kapsamında 3 milyon insana ulaşmış durumdayız. Bu sene de 20’nin üzerinde il ve ilçeye uğrayarak simülatörümüz ile birlikte insanlarımıza deprem öncesinde alınacak önlemleri deprem anında korunma yöntemleri, deprem sonrasında yapmaları gerekenler hakkında bilgiler vereceğiz. Burada bizi misafir eden valiliklere, kaymakamlıklarımıza, belediyelere, AFAD Müdürlüklerine, İtfaiye ve Kızılay’a teşekkür ederiz. Ayrıca Arama Kurtarma Dernekleri de bizlere yardımcı olmaktadır. Bu konuda herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA