Yozgat’ta Doktorların İş Bırakma Eylemi Vatandaşları Mağdur Etti

Yozgat Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorların bir günlük iş bırakma eylemi hastaneye tedavi için gelen vatandaşları mağdur etti.

Doktorlar ve sağlık çalışanları, bir hasta yakını tarafından öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın ölüm yıl dönümü olan bugün, sağlıkta şiddeti protesto etmek için bir gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türk Tabipler Birliği (TTB) yönetimi tarafından yapılan grev çağrısına Yozgat Devlet Hastanesi'nde görev yapan Doktorlarda hasta kabul etmeyerek destek verdi.Sabahın erken saatinden itibaren hastanede sıra alarak muayene olmayı bekleyen hastalar doktorun grevde olduğunu ve poliklinik hizmeti vermeyeceğini öğrenince tepki gösterdi. Ayşe Çapanoğlu, Saraykent ilçesinden geldiğini belirterek, "4 kişi ile geldik en azından haber verselerdi gelmezdik. Huzulü yere gel git mağdur oluyoruz." dedi.

Murat Çelikkaya da sabah saat 08.00’de sıra aldığını bir buçuk saattir muayene olmak için beklediğini söyledi.

Çelikkaya, "Bir buçuk saattir burada bekliyorum. Ortopedi ve uroloji için sıra verdiler. Doktor muayene etmeyecekse neden sıra veriliyor. Yazık günah değil mi bu kadar saat burada bekletiliyoruz." diye tepki gösterdi.Fatma Şahin ise çocuğunu muayene ettirmek için Sorgun ilçesinden geldiğini fakat Doktorların grev yaptığından dolayı çocuğunu gösteremediğini belirtti.

Muayene olmak için gelen diğer hastalarda aynı ifadeleri kullanarak tepkilerini dile getirdi.Hasta kabule sıra almak için gelen vatandaşlara tıbbi sekreterler Doktorların grevde olduğunu ve yarın gelmeleri gerektiğini söyledi.