Yemek Yarışması İştah Kabarttı

Burdur Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası kapsamında Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi.

Yemek Yarışması İştah Kabarttı
Yemek Yarışmasına Yemek, Çorba, Hamur işi ve Tatlı olmak üzere 3 kategoride 22 ev hanımı katıldı.

Yöresel Yemek yarışmasında Burdur Ceviz Ezmesi, kabak Helvası, Su Böreği, Peynirli cevizli erişte başta olmak üzere yöresel ve Türk mutfağının en güzel yemekleri jürinin beğenisine sunuldu. Yöresel Yemek yarışmasını sembolik olarak düzenlediklerini ve rekabet ortamının olmadığını belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, yarışmaya katılan ev kadınlarına kahve takımı hediye ettiklerini söyledi.

Turizm deyince akla gastronominin geldiğini aktaran Tanır, “gittiğimiz her mekanda bize keyif alacağımız yiyecekler sunulmasını isteriz. Bir de o yörenin yemeklerini tatmak isteriz. Her zaman yediğimiz yemekler değil, o yöreye ait yemekleri tatmak isteriz. Burdur’da da yöresel yemeklerimiz var. Bizler Turizm Haftası sebebiyle Burdur’daki hanımefendilerin yapmış olduğu güzel yemekleri öncelikle jüri üyelerimiz tadacaklar, bir puanlama yapacaklar ve dereceye girenleri ödüllendirecekler” dedi

Yöresel Yemek Yarışması’nda jüri üyeleri ilk olarak tatlı ve hamur işi, yemek ve çorbaların sunumunu değerlendirdi. Sunumların puanlamasını yapan jüri üyeleri ardından yöresel yemeklerin tadına baktı. Sunum ve değerlendirmelerin ardından açıklanan sonuçlara göre, Yemek kategorisinde Sarmaaşı ile Feriha Saydam birinci, Çorba kategorisinde Tarhana çorbası ile Şefika Koca, Hamur işi ve tatlılar kategorisinde ise Gazel Böreği ile Damla Aydın birinci oldu. Dereceye giren kadınlara ödülleri Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır tarafından verildi.

Kaynak: İHA