Trt Ankara Halk Müziği Sanatçılarından "şehrengiz" Konseri

TRT Ankara Sanatçıları Türk Halk Müziği Topluluğu "Şehrengiz", konser verdi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nın "Kültür Sanat" günleri kapsamında Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinde Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konserde, Anadolu'nun toplu okuma geleneğini sürdürmek için kurulan Şehrengiz Müzik Topluluğu, Elazığ Kürsübaşı ve Şanlıurfa'nın sıra gecelerinden eserler sundu.

Konsere, GAÜN Rektör Danışmanı Doç. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

-GAÜN'de iletişim konulu söyleşi-

GAÜN Kültür Müdürlüğü bünyesindeki kulüplere üye öğrenciler tarafından "İletişim Becerileri" adlı söyleşi düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen söyleşiye iletişim uzmanı Fatih Akbaba konuşmacı olarak katıldı.

Gündelik konuşmaların hepsinin iletişim sayılmadığını belirten Akbaba, "İletişimden kastımız insanların birbirinde kendisini bulabilmesidir. İletişim kurulması için yüz yüze, karşılıklı olunması ve bir duygu, bilgi alış-verişinin gerçekleşmesi gerekiyor" dedi,

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu'nun yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldığı söyleşinin sonunda Gündoğdu, Akbaba'ya hediye verdi.

-Almanya'da gıda toplantısı-

Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünce yürütülen, "Gıda Endüstrisi-Gıda Mevzuatı, Sektöre Etki Analizi, Eğitim, İşbirliği ve Avrupa Ağı-Uzaktan Eğitim" konulu AB projesinin ikinci toplantısı Almanya'da yapıldı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki geçen yıl 20 Kasım'da Gaziantep'te yapılan toplantı, bu sene Almanya'nın Monchengladbach kentindeki Niederrhein Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Rıza Tekin, toplantıda, projenin eğitim modüllerine ilişkin ortakların katkılarının değerlendirildiğini ve bundan sonraki yol haritasının belirlendiğini belirtti.

Türkiye'nin sekiz şehrinde ortaklardan Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası'nın organize edeceği seminerlerin tarihleri saptandığını ifade eden Tekin, daha sonra ortakların bir kısmının, konuya ilişkin uygulamaları görmek üzere yöredeki bir çikolata fabrikasını ziyaret ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Selen Tonkuş / Veli Gürgah

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA