Kaymakam Gümüşçüoğlu’ndan “İyiki Doğdun Uğurludağlım” Projesi

Çorum’un Uğurludağ Kaymakamlığı ülke nüfusunun artırılmasına yönelik çalışmalar ve teşviklere “İyiki Doğdun Uğurludağlım” projesi ile katıldı.

Kaymakam Gümüşçüoğlu’ndan “İyiki Doğdun Uğurludağlım” Projesi
Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu tarafından proje kapsamında ilçede yeni doğum yapan anne adaylarına doğum sepeti paketi hediye edilecek. Doğum sepetinde battaniye, zıbın, çorap, ıslak mendil, derece, biberon, bebe şampuanı ve küveti gibi 14 kalemden oluşan ihtiyaç malzemesinin bulunuyor.

Proje kapsamında ilk olarak ilçede doğum yapan çocukların kayıtları tutuluyor. Daha sonda Kaymakamlık görevlileri çocuk sahibi olan aileleri evinde ziyaret ediyor. Görevliler ziyarette hem doğum sepetini ailelere veriyor hemde ailelerin çocuk sevincine ortak oluyor.

Nisan ayıyla birlikte yeni bir çalışmaya imza attıklarını dile getiren Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, “İyiki doğdun Uğurludağlım projesini hayata geçiriyoruz. İlçe sınırları içerisinde çocuk sahibi alilerimizi bundan sonra evlerinde ziyaret ederek onlara hem hediye paketi sunacağız hem de sevinçlerine ortak olacağız” dedi.

Kampanyanın startını veren Kaymakam Gümüşçüoğlu, daha sonra ilçeye bağlı Kırköy köyünde yeni dünyaya gelen Osman Şimşek’in ailesini ziyaret etti.

İlçe Müftüsü Fatih Güzel, Aile Hekimi Merve Tarhan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yakup Yalman’ın hazır bulunduğu ziyarette Kaymakam Gümüşçüoğlu, ziyaret etti. Ziyaret esnasında Kaymakam Gümüşçüoğlu, Şimşek ailesine iyi dilek temennilerinde bulunurken, Aile Hekimi Merve Tarhan da çocuk bakımı hakkında bilgi verdi.

Şimşek, ailesi Osman bebeğin ailenin 4. çocuğu olduklarını belirterek, daha önce maddi sıkıntılar yeni doğan malzemelerini almakta güçlük çektiklerini belirterek Kaymakam Gümüşçüoğlu’na teşekkür etti .
Kaynak: İHA