Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası Şölenine Büyük İlgi

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından Damat İbrahim Paşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Nevşehir'de Kutlu Doğum Haftası Şölenine Büyük İlgi
Kutlu Doğum programına, Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Atila Seçen, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Türkiye İkincisi Osman Bedrettin Kaymakçı’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Sevgili Peygamberimize Mektup” yarışmasında birinci olan Merve Serhat’ın okuduğu mektubun ardından Nevşehir Belediyesi Mehter Takımının muhteşem konseri halkı coşturdu.

Mehter konseri sonrası Kompozisyon yarışmasında birinci olan Selenay Özdil Kompozisyonu’nu, Merve Çekiç ise Naat-ı Şerifi’ni okudu.

Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk; katılımcılara teşekkür ederek, haftanın önemi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Öztürk, peygamberimizin 23 sene gibi kısa bir zamanda insanlığı içinde bulunduğu buhrandan kurtardığını ve O’na kaybettiği onur ve itibarını tekrar iade ettiğini ifade ederek: “Hz. Peygamber (S.A.V.) insanlığı şirkten tevhide, delaletten hidayete, cehaletten ilim ve medeniyeti, zulüm ve haksızlıktan, hak, hukuk ve adalete kavuşturdu. O’nun sayesinde eşkıyalar evliya, bedeviler medeni, hasımlar hısım, düşmanlar dost, insanlar kardeş oldu. İyilik, güzellik namına Dünya neye sahipse O’nun vergisidir hep” dedi.

Konuşma sonrası yarışma birincisi Kübra Nur Dağ’ın okuduğu Veda Hutbesi ile vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise: “İnsanlığın iftihar tablosu, Allah’ın sevgilisi, mahlukatın en sevgilisi Hz. Muhammed (S.A.V.)’in 1442. Doğum yıldönümünü kutlamanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. O’nun sünnetine uygun yaşayarak ve Ahlakıyla ahlaklanmak şiarımız olmalıdır. Bu programlar Peygamber sevgisinin artmasına vesile olmaktadır. Bu nedenle, hazırlayanlara ve katkısı olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Grup Vav tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi.

Hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilerden birinciler Cumhuriyet Altını, ikinciler Yarımlık Altın ve üçüncüler ise Çeyrek Altın ve her katılımcıya kitap seti ve saatle ödüllendirilirken, İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından, protokol üyelerine gül ve plaket takdim edildi.

Hediyelerin verilmesinin ardından Grup Vav’ın Dini Musiki ve Sema gösterisi büyük bir ilgiyle takip edildi

Kaynak: İHA