KSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeytinoğlu Açıklaması

Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Bütçe giderlerindeki artış, gelirlerinden az olduğu için bütçe açığı geçen yıla göre azalmıştır. Ümidimiz bu performansın yıl sonuna kadar sürmesidir" dedi.

Zeytinoğlu, 2013 yılı ocak-mart dönemi bütçe gerçekleşmelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bütçenin geçen ay 5,4 milyar dolar ile açık verdiğini hatırlatarak, mart ayı performansının istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

Yılın ilk çeyreğindeki bütçe rakamlarının 897 milyon lira açıkla geçen yıla göre azaldığını belirten Zeytinoğlu, geçen yıl ilk üç aydaki açığın 6,4 milyar lira olduğunu bildirdi.

Zeytinoğlu, bütçe gelirlerindeki artışın olumlu olduğuna dikkat çekerek, en önemli artışın gelen zamlar nedeniyle Özel Tüketim Vergisi'nde yaşandığını ifade etti.

Yılın ilk üç ayında ÖTV'de yüzde 29,6 artış yaşandığına vurgu yapan Zetinoğlu, şunları kaydetti:

"Bütçe giderlerindeki artış, gelirlerinden az olduğu için bütçe açığı geçen yıla göre azalmıştır. Ümidimiz bu performansın yıl sonuna kadar sürmesidir. Zira bütçe açığı faizlerin düşmesinin önündeki en büyük engeldir."

Muhabir: İbrahim Aktaş

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA