Baka Shandong Eyaletine Tarım İncelemesi Gezisi Düzenliyor

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) ve Antalya İhracatçı Birlikleri (AİB) işbirliğinde, Çin’in en kalabalık 2’inci eyaleti Shandong’a bir çalışma gezisi düzenleneceği bildirildi.

Baka Shandong Eyaletine Tarım İncelemesi Gezisi Düzenliyor
Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Altıparmak başkanlığında 16-22 Nisan tarihlerinde bir çalışma ziyaretinin düzenleneceği belirtildi. Ziyarette Çin’in tarım alanında birinci eyaleti konumundaki Shandong’da tarım kurum ve kuruluşlarının yerinde ziyaret edileceği belirtilirken 820 milyar dolarlık ekonomisi, 128 milyar dolarlık ihracatı ile dünyada birçok ülkeden ekonomik anlamda daha büyük olan Shandong’un Çin’in tarımsal üretim üssü olarak bilindiği de ifade ediliyor. Açıklamada BAKA heyetinin program kapsamında, Çin’in en büyük tarım fuarı olan Shandong Uluslararası Sebze ve Sebze Teknolojileri Fuarı’na da katılım sağlayacağı da kaydedildi.

Çin Shandong Halk Kongresi Daimi Komite Başkan Yardımcısı Yin Huımın başkanlığındaki bir heyet geçtiğimiz yıl Eylül ayı’nda BAKA tarafından düzenlenen bir organizasyon ile Antalya’ya gelmiş, Çinli heyet ile iki taraf arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak’la İşbirliği Protokolü imzalanmıştı.

BAKA heyetinde Antalya Valisi Altıparmak’ın yanı sıra, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, TÜÇİAD Başkanı Kemal Koçak, Antalya İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, TÜÇİAD Başkan Yardımcısı Mahmut Ruhi Alpagot ve Batı Akdeniz’in önde gelen tarım kuruluşlarının temsilcileri yer alıyor .
Kaynak: İHA