Özel Sanko Okulları Tanıtım Günleri

Gaziantep’ten dünyaya açılan bir eğitim ekolü olmak vizyonuyla hareket ederek, kaliteli eğitim sunan Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi’nde, tanıtım günleri yarın başlıyor.

Özel Sanko Okulları Tanıtım Günleri
Özel Sanko Koleji ile Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi Tanıtım Günleri, 16-20 Nisan tarihlerinde, 10.00 - 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Fen, mühendislik, tıp ve sağlık bilimleri alanlarında bilim insanı yetiştirmek amacıyla kurulan Anadolu‘nun ilk ve tek fen ve teknoloji lisesi olan Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile öğrencinin entelektüel, teknolojik ve duygusal beceri potansiyelini üst düzeyde kullanarak gelişimini sağlamayı amaçlayan Özel Sanko Koleji, veli ve öğrencilerini tanıtım günlerine bekliyor. Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, öğrencilerini Türkiye'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine yerleşme idealinin yanında, bilim insanı adaylarını seçerek onların üniversite eğitimlerinin temellerini atan Özel Sanko Liseleri’nin uyguladığı Sanko Eğitim Programı, tam donanımlı laboratuvarları, proje ve olimpiyat çalışmaları, İngilizce dil eğitimi ve rehberlik uygulamaları ile fark yarattığını vurguladı. Özel Sanko Koleji ve Özel Sanko Fen Teknoloji Lisesi’nde uygulanan Sanko Eğitim Modeli (SEM) ile her öğrencinin entelektüel, teknolojik ve duygusal beceri potansiyelinin üst düzeyde kullanarak ki şisel gelişimi sağlandığını belirten Köylüoğlu, seçmeli derslerle öğrencilerinin ilgi ve becerileri doğrultusunda üniversite alt yapılarını destekleyecek bilgi ve potansiyeli oluşturduklarını ifade etti

Köylüoğlu, Sanko Eğitim Programı (SEP) içerisinde yer alan uygulamalarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Eğitim kadrosunun mesleki gelişimi, rehberlik ve ölçme-değerlendirme uygulamaları, derslik sistemi, se çmeli dersler, yurt dışı çalışmaları, bilimsel-sosyal-sportif-sanatsal çalışmalar, sertifika programı, bitirme tezi, öğrenci kişisel gelişim eğitim programları, hayata hazırlama proje uygulamaları, sınav destek programı, meslek tanıtım günleri uygulamaları, olimpiyat çalışmaları, kuantum öğrenme eğitimi, seminer saati uygulaması ve öneri sisteminin yer aldığı Sanko Eğitim Modeli ile oluşturulan programlarla akademik çalışmalarımız ürütülmektedir.” Köylüoğlu, rapor yazma teknikleri, araştırma teknikleri, sosyal etkinlik, astronomi ve uzay bilimleri, proje hazırlama, diksiyon ve hitabet, web tasarım ve programlama, bilgi kuramı, girişimcilik, mekatronik uygulamaları, genetik bilimine giriş, bilgisayar destekli çizim, web programlama, iletişim teknolojilerine giriş, bilim tarihi, mühendislik ve teknolojinin temelleri gibi 75 farklı ders havuzundan oluşan seçmeli ders programı uyguladıklarını bildirdi.

ÖZEL DONANIMLI LABORATUVARLAR Özel donanımlı laboratuvarlara sahip olduklarının altını çizen Köylüoğlu, Genetik Laboratuvarı'nda Türkiye'de ilk defa uygulanan simülatörlü deney çalışmaları yapıldığını, öğrencilerinin DNA seviyesinden başlayarak her türlü bilimsel çalışmayı yapabilecek laboratuvar altyapısına sahip bir ortamda eğitim gördüğünü, moleküler biyoloji seviyesinde yapılan bu çalışmalara ek olarak mikrobiyolojik araştırmalar yapıldığını anlattı. Mekatronik Laboratuvarı’nda öğrencilerinin, mühendislik bilimleri ve sanayi üretiminde altyapıyı oluşturan CNC tezgahlarının nasıl çalıştığını, elektrik, elektronik, hidrolik, pnömatik, PLC, sensör ve robot sistemlerin çalışma prensipleri öğrendiklerini ifade eden Köylüoğlu, “Böylece bir bütün olarak öğrendiklerini bilgisayar programlarıyla uygulamaya koyar. Okulumuzun tasarımı olan ve dünyada hiçbir okulda bulun-mayan Robotik Laboratuvarı'nda öğrencilerimiz, 8 ünitede robotların çalışma prensibini öğrenir. Elde ettiği bilgiler ve insanın özelliklerini birleştirerek insansı robotlar tasarlar ve hayata geçirir. Biyoloji Laboratuvarı’nda, biyolojinin temel kavram ve uygulamaları teknolojinin en üst noktasındaki deney setleri ile uygulamalı olarak gerçekleştirilir. Kimya Laboratuvarı’nda öğrencilerimiz, doğada gerçekleşen birçok kimyasal olayın nedeni, kimyasal nedenlerin belirlenmesi, diğer hallerde bulunan maddelerin çeşitli şartlardaki davranışları gibi faktörleri ve organik bileşikleri inceleme gibi pek çok konuda deneyim kazanırlar. Fizik Laboratuvarı’nda, mekanik, optik, yenilenebilir enerji, ısı, elektrik ve manyetizma konuları ile ilgili deneyler yaparak, günümüz teknolojisinde fiziğin ne kadar önemli bir yer aldığını inceleme imkanı yanında deneyin yapılışı ve deneyle ilgili sonuçların değerlendirilmesi aşamalarını gerçekleştirilir” diye konuştu.

Öğrencilerinin, uygulayarak öğrenmelerini amaçlayan Bilim Merkezi'nde fizik, kimya, biyoloji ve coğrafya konularını öğretmeyi hedef alan mekanik düzenekler, optik sistemler, bitki, hayvan, mineral, böcek, kelebek, iskelet koleksiyonları, teleskop lazerli arp, tırmanan koni, sismograf gibi düzeneklerin yanı sıra su, rüzgar ve güneş ile çalışan yenilenebilir enerji ürünleri yer aldığını belirten Köylüoğlu, ayrıca yapılan proje çalışmalarının bu merkezde öğrencilerle paylaşıldığını kaydetti.

Teknoloji ve Proje atölyelerinde öğrencilerinin projelerinin ve ders içerisinde kullanılacak olan materyallerin tasarımlarını oluşturduğunu ifade eden Köylüoğlu, kur sistemiyle planlanan ve yurtdışından gelen, alanında uzman eğitimcilerin eşliğinde yapılan yabancı dil eğitimi; aynı zamanda İnteraktif Dil Eğitim Programı (DynEd) ile en üst seviyelere ulaştırıldığına dikkati çekti. Kariyer planlaması ve staj olanaklarından bahseden Murat Köylüoğlu, iş hayatı konusunda üst düzey farkındalık kazanmış öğrencilerin yetiştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA