Elbistan ve Türkoğlu'nda Etkinlik Düzenlendi

Elbistan ilçesinde Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Kaymakam Metin Maytalman, Müftülük ve Kutlu Doğum Platformu tarafından Çarşı Atik Camisi'nde düzenlenen programda, Hazreti Peygambere peygamberlik gelmeden önce Arap Yarımadası'nda insanların fıtratında var olan değerlerden uzaklaştığını belirtti.

O tarihte toplumda her türlüğü çirkinliğin olduğunu anlatan Maytalman, "Kadınlara değer verilmiyordu. Kimse kız çocuğu sahibi olmak istemiyordu. Fuhuş vardı, şirk vardı. Bu ortamda İslam dini, ilahi vahiy inmeye başladı.

Sevgili Peygamber'imiz bu 23 yıllık zaman dilimi içerisinde bin bir türlü cefaya katlanarak tebliğ görevini yürüttü. 23 yıllık zaman diliminde yepyeni bir toplum yani asrı saadeti inşa etti" dedi.

Müftü Abdussamet Pat ise Hazreti Peygamberi anlamak için programlar yaptıklarını ifade ederek, "1400 sene evvel gelen o nurun nuruyla onurlanacağız. Peygamber, kadınlara o günkü şartlarda onurunu kazandırdı. Çocuklara, yaşlılara onurunu kazandırdı. Dünya ve ahiret saadetine giden yolları bize gösterdi. Onu canlı cansız herkes seviyordu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu, katılımcılara gül dağıtıldı, mehteran gösterisi sunuldu.

-Türkoğlu'ndaki program

Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesinde Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, programda yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in sevgisinin ve ona bağımlılığın hiçbir şeyle kıyaslanamayacağını ifade etti.

İlçe Müftüsü Hacı Bilal Polat ise insanlığın kurtuluşu için gönderilen Hz. Peygamberi en iyi şekilde tanımak ve tanıtmanın, her Müslümanın asli görevleri arasında olduğunu söyledi.

Programda, Kur'an-ı Kerim okundu, katılımcılara pilav ikram edildi, gül ve Peygamberin hayatını anlatan kitap dağıtıldı.

Etkiniğin son bölümde İl Müftü Yardımcısı Bayazıt Kanat konferans verdi.

Muhabir: Kenan Arayıcı-İzzet Mazı

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA