Elbistan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Kahramanmaraş'ın Elbistan'da 17 sivil toplum kuruluşu ve derneğin katılımı ile oluşturulan Kutlu Doğum Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri törenle başladı.

Elbistan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri
Çarşı Atik Camisi yanındaki alanda Malatya Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin de yer aldığı etkinlik, Mustafa Avni Çelik’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Elbistan Müftüsü Abdüssamet Pat, burada yaptığı konuşmada, 20 Nisan tarihine kadar sürecek olan haftanın ana temasının, ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ olduğunu ifade etti.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise "Herkesin bildiği gibi Peygamber’imize peygamberlik gelmezden evvel Arap Yarımadası’nda insanın fıtratında var olan değerlerden uzaklaşmış, yozlaşmış bir toplum mevcuttu. O toplumda; her türlü çirkinlik, her türlü yozlaşma söz konusuydu. Kadınlara değer verilmiyordu. Kimse kız çocuğu sahibi olmak istemiyordu. Fuhuş vardı, şirk vardı. Bu ortamda İslam dini, ilahi vahiy inmeye başladı.

Sevgili Peygamber’imiz bin bir türlü cefaya katlanarak tebliğ görevini yürüttü ve yepyeni bir toplum inşa etti. Öyle bir toplum ki; insanlık ve uygarlık tarihinde asrısaadet diye zikredilmeye başlandı" dedi.

Açılışın ardından Kaymakam Metin Maytalman, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Kent Konseyi Başkanı Mükremin Yinanç ve beraberindeki protokol üyeleri, Sakal-ı Şerif ve kutsal emanetlerin fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi

Açılışta katılımcılara gül ve Kutlu Doğum Pilavı da ikram edildi .
Kaynak: İHA