Beyaz Saray Kapıları 2 Günlüğüne Halka Açıldı

ABD başkanının ikametgâhı Beyaz Saray, geleneksel İlkbahar Bahçe Turu kapsamında 2 günlüğüne halkın ziyaretine açıldı.

Bu yıl 13-14 Nisan günlerinde gerçekleşen organizasyonda Amerikalılar, Jacqueline Kennedy Bahçesi, Gül Bahçesi, Sebze Bahçesi ve Beyaz Saray Güney Çimliğini ziyaret etme fırsatı yakaladı.

İlkbahar Bahçe Turu senede bir kez nisan ayında gerçekleşiyor. Bu yıl Beyaz Saray’ın güvenliğinden sorumlu Gizli Servis bütçesinde yapılan kesinti dolayısıyla organizasyonun gerçekleşmeyebileceği ifade ediyordu. Yetkililer ise güvenliği sağlamaya yetecek kadar Gizli Servis elemanına sahip olduklarını belirterek organizasyonu düzenlemeye karar verdi.Tur tüm Amerikan halkına ve turistlere açık gerçekleşti. Ancak Beyaz Saray’ı yakından görmek isteyenlerin Ulusal Park Servisi’nin dağıttığı ücretsiz bileti almak için uzun bir süre sırada beklemesi gerekiyordu.

Beyaz Saray cumartesi ve pazar günleri sabah saat 9 ile öğlen 3 arası ziyarete açıldı. Fotoğraf çekiminin serbest olduğu turda Amerikalılar hiçbir anı kaçırmamak için mümkün olduğunca çok fotoğraf çekmeye çalıştı. Ziyaretçiler özellikle Beyaz Saray’ın sebze bahçesine yoğun ilgi gösterdi. Bahçede patates, soğan, marul, sarımsak, brokoli gibi her türlü sebze yetiştiriliyor. Beyaz Saray’daki yemeklerin bir kısmı da burada yetiştirilen sebzelerle pişiyor.İlkbahar Bahçe Turu 1972 yılında ABD’nin 37. Başkanı Richard Nixon ve eşi Pat Nixon’ın Beyaz Saray’ı halka açmasından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleşiyor .