Ak Parti’li İçten, Kocaköy’de İncelemelerde Bulundu

Adalet ve kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Kocaköy ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ak Parti’li İçten, Kocaköy’de İncelemelerde Bulundu
Bir dizi inceleme için Kocaköy’e gelen İçten, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İlçe tarım müdüründen bilgi alan İçten, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Burada esnafla görüşen İçten, onların sorunlarını dinleyerek bilgi alışverişinde bulundu. Esnaf ziyareti kapsamında bir kıraathaneye giren İçten, burada zihinsel engelli bir vatandaş ile sohbet etti. Masanın üzerine serili tütünü gören İçten, zihinsel engelli vatandaşa, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın sigaraya karşı olduğunu hatırlatarak, sigara içmemesini istedi. Esnaf ziyaretini tamamlayan İçten, daha sonra ilçe halk eğitim merkezi bünyesine faaliyet gösteren halı kursunu ziyaret etti. Burada kursiyerlerle birlikte halı dokuyan İçten, kursiyer kızların sorunlarını dinledi. Kurs ziyaretinin ardından okulları gezen İçten, öğretmenlerin sorunlarını dinleyerek, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, batıdan gelen öğretmenlerin, Diyarbakır’ın güzelliklerini kendi memleketlerinde anlatmaları gerektiğini söyledi.

Kocaköy Çok Programlı Lisesi’ni de gezen İçten, burada çorap dikme atölyesini gezdikten sonra, çocuklarla masa tenisi oynadı. Okul ziyaretlerinin ardından AK Parti Kocaköy İlçe Başkanlığı’na gelen İçten, burada partililer ile yerel seçimler hakkında konuştu.

Kocaköy Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi gerektiğini aktaran İçten, buna bağlı olarak ilçeye hizmetin artacağını kaydetti.

Daha sonra kutlu doğum haftası etkinlikleri nedeniyle ilçeye getirilip cemaate gösterilen Hz. Muhammed’in (SAV) sakal-ı şerifini ziyaret eden İçten, buradan İlçe Kaymakamlığı’na geçerek muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Konuşmadan önce muhtarlara karanfil dağıtan İçten, muhtarlara verdiği karanfilleri eşlerine götürmelerini istedi. Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyip, çözüm üretmeye çalışacaklarını ifade eden İçten, ilçeye, aralarında şartlı eğitim, sağlık ve diğer eğitim yardımlarının da aralarında bulunduğu toplam 4 milyon 373 bin liralık kaynak aktarıldığını sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA