Konya, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Bölge Teşkilatı Eşbaşkanı Oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nde Bölge Teşkilatı Eşbaşkanı'nın Konya olduğunu söyledi.

Akyürek, "Mahalle Meclisi" programında yaptığı açıklamada, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Toplantısı'nda Eşbaşkanlığa Konya'nın getirildiğini bildirdi.

Uluslararası arenada yapılan çalışmaların Konya'ya prestij kazandırdığını kaydeden Akyürek, birliğin yönetim kurulu ve konsey toplantısının yıl sonunda Konya'da yapılacağını belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında yürütülen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği, yıl sonunda gerçekleşecek Yönetim Kurulu ve Konsey toplantısına Konya ev sahipliği yapacak.

Akyürek, ''140 ülkeden önde gelen belediye yöneticilerin katıldığı bu toplantıda Konya'nın tanıtımı yapıldı. Böylece, bölge eşbaşkanlığını da Konyamıza taşımış olduk. Bunlar dünya şehirleri arasında Konyamıza itibarlı bir yer kazandırıyor'' diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Doğan

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA