Eski Batman Vekili İnal: Doğunun İnsanı Öldürmeden Yana Değil

Doğu ve Güneydoğu da barış sürecine yönelik halkın nabzını tutabilmek için Şırnak’a milletvekilleriyle çıkarma yapan AK Parti, halktan olumlu tepkiler aldı.

Eski Batman Vekili İnal: Doğunun İnsanı Öldürmeden Yana Değil
Cizre’de halkla buluşan Batman 23. dönem milletvekili Ahmet İnal, doğu insanının öldürmeden yana olmadığını söyledi.

Ahmet İnal başkanlığında Cizre’de esnafı ziyaret eden heyet, esnafla kucaklaştı. Esnaftan olumlu tepkiler alan heyet, açık kahvelerde oturup vatandaşlarla süreci konuştu.

Süreçle ilgili vatandaşlardan olumlu sonuçlar alan heyet, halkın nabzını tutarak Başbakan’a bildirecekler. Esnaf ve vatandaş görüşmelerinden sonra daha önce vefat eden Diyarbakır bağımsız milletvekili ve aslen Cizreli olan Şerafettin Elçi’nin mezarını ve ardından daha önce öldürülen Şırnak AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve aynı zamandan Şırnak AK Parti milletvekili Emin Dindar’ın kardeşi Ramazan Dindar’ın mezarını ziyaret etti. Mezar başında dualar eden heyet daha sonra gazetecilere bir açıklamada bulundu. Heyet adına açıklamada bulunan Ahmet İnal, doğu insanın öldürmeden yana olmadığını ve hep barışı arzuladığını söyledi.

Bugün 14 vilayetin teşkilat başkanları, il başkanları, milletvekilleri ve il koordinatörleri olarak Şırnak ilini bir ziyaret etmek istediklerini söyleyen Ahmet İnal, “Bu anlamda Cizre ilçemizde bu kadim peygamberler şehri ve Hz. Nuh’un mekanı ve insanın ikinci varoluşu şehri olarak bildiğimiz şehri Nuh’u ziyaret ettik. Esnafımızı gezdik, kanaat önderlerimizi gezdik. Rahmet Şerafettin Elçi’nin ağabeylisi Şeh Eşrefi ziyaret ettik. Yeğeni olan Baro Başkanı Nuşirevan’la görüştük. Bazı kahvelerimizi dolaştık. Açık havadaki insanlarımızla bir araya geldik. İnanır mısınız 10 yıl aktif olarak bu bölgede Batman ilinde siyaset yapmış biri olarak insanların bu kadar mı? Barışa susamış olduğunu. Bu kadar mı bu kanın akmaması için duacı olduğunu, bu kadar mı birlikte yaşama azmi içerisinde olduklarının görmenin hazzını yaşıyorum. Bütün yorgunluklarımız, geçmişteki, mazideki bütün beynimizdeki olumsuzluklar inanın bugün bertaraf oldu. Cizre’den çok çok güzel umutlarla, güzel güzel niyetlerle ayrılıyoruz. Herkesin gözünde bir canlılık var, ağzında dua var ve herkes barışı temenni ediyor. Kimse şunu beklemesin Türkiye bölünecek korkusu yoktur. Kimse bunu düşünmesin. Türkiye’nin güzel yerleri varken, biz neden doğunun dağlarına, taşlarına razı olalım ki diyen zevatlar oldu. Hakikaten doğunun insanı öldürmeden yana değil. Bugün artık batıda, metropollerde daha çok Kürt nüfus yaşıyor. Batıdaki her apartmanda birkaç tane Kürt kardeşlerimiz var. Beraber ticaret yapıyorlar. Camileri, okulları, mezarları beraberdir. Caddesi, sokağı beraberdir. Kimsenin kimseyle bir husumeti yoktur. Bugün burada gördüğümüz insanlarımızdan bir tavsiyeleri de sayın Başbakan bundan geri duruş yapmasın. Azimli olsun ve çekilmeden yürüsün. Biz çocuklarımıza şu tavsiyede bulunacağız. ‘Ey çocuklarımız bu kanı bu başbakan susturdu. Sulhu ve barışı sağladı. Size tavsiyem ömür boyu bu Başbakanın peşinden gidiniz. Kendisine duacı olunuz. Tarih bunu sayfalarına güzel bir şekilde yazacaktır. İnşallah Cenabı Allah’ın huzurunda hem dünyada hem de ahirette mükafatını alacaktır.” diye konuştu.

Heyet, daha sonra Cizre ŞEFKAT-DER tarafından fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermese katıldıktan sonra Şırnak il merkezine geçti.