Ay Yıldızlı Kültürel Müze Projesi Destek Bekliyor

Son dönemde Türkiye’nin gündeminde olan Demokratik Açılım Projesi ile alakalı olarak, 2010 yılında Samsun İmam Hatip Lisesi Öğrencileri tarafından geliştirilen 'Bayrağımın Gölgesinde Ebruli Türkü' adlı kültürel TÜBİTAK projesi ilgi bekliyor.

Ay Yıldızlı Kültürel Müze Projesi Destek Bekliyor
2010 yılında Türkiye’nin gündemine taşınan ‘Demokratik Açılım’ projesi ile alakalı olarak Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Kübra Kirenci ile Özlem Torun’un 2010 yılında hazırladıkları 'Bayrağımın Gölgesinde Ebruli Türkü' adlı kültürel müze projesi alakalı olarak Genç öğrenciler, Çözüm Süreci diye adlandırılan süreçte projelerine destek istiyor.

Samsun Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Hatice Kübra Kirenci ile Özlem Torun’un birlikte hazırladıkları kültürel müze projesinin hikayesi 2010 yılına dayanıyor. 2010 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Demokratik Açılım’ sürecini gündeme getirmesinin ardından açılım sürecine destekte bulunmak isteyen öğrenciler, Türk bayrağı görünümünde bir kültürel proje yaparak Başbakan'a sunmak istiyor .
Kaynak: İHA