Yenimahalle Yine Kapalı Gişe

Yenimahalle Belediyesi, başrollerini Nurseli İdiz ve Armağan Çağlayan’ın paylaştığı iki perdelik komedi oyunu “Tatlı Kaçık” ile tiyatro severleri bir araya getirdi.

Yenimahalle Yine Kapalı Gişe
Ankara’da ilk kez Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyun kapalı gişe oynanırken, izleyenlerden tam not aldı. Oyun, Samatya’da dededen kalma bir konağın tek odasında, kedisi ve çözmeye doyamadığı bulmacalarla dolu gazeteleriyle sakin ve mutlu bir yaşam sürdüren Suzan Hanım’ın yolunun kendilerine “yasal,gözlerden uzak bir sığınak” arayan üç dolandırıcıyla kesişmesini ve bundan sonra yıldırım hızıyla gelişen entrikaları, tuzakları ve maceralar anlatılıyor. İzleyenlere, Suzan Hanım ve üçkağıtçılar çetesinin yaşadıkları komik ve heyecan dolu serüvenin yanı sıra gerçek hayatın değerli olabilmesi için “paranın en son seçenek” olduğu da aktarılıyor.

1966 yılında Nisa Serezli’nin yazmış olduğu kompozisyonuyla tiyatro sahnesine aktarılan efsane oyun, bu kez Tiyatro Kedi oyuncularının performansıyla izleyenlerle buluştu. Başrollerini Nurseli İdiz, Armağan Çağlayan, Celal Belgil, Ece Kılınç ve Egemen Balkanlı’nın paylaştığı oyun izleyenlerden tam not aldı. Sahneye oyunculara çiçek vermek üzere davet edilen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, oyuncularla ve izleyenlerle birlikte “Ağlama değmez hayat” şarkısını söyledi.

Kaynak: İHA