Samsun Valisi, Sağlık Bakanlığı Bürokratlarını Ağırladı

Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Kamuran Özden, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı Müşavirliği'nden Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü olarak atanan Kamuran Özden, Vali Aksoy’a bakanlığın çalışmaları konusunda bilgi verdi. Kamuran Özden ziyarette yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; “Artık Türkiye'de vatandaşların bir hastanenin kapısına gittiğinde mağdur olmadığını görüyoruz. Buna da müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'de artık herkes istediği hastaneye gidip tedavisini olabiliyor. Acil servislerden ve yoğun bakım hizmetlerinden faydalanıyor. Ambulans sorunu yaşamıyor. Hatta ambulans helikopterler gideceğiniz hastaneye en kısa sürede ulaştırıyor. Artık Türkiye sağlıkta çağ atladı. Samsun ilimiz de buna ayak uydurarak bütün sağlık yatırımlarını en iyi şekilde yapmaktadır.” Sağlık alanında ülke genelinde çok hızlı bir dönüşüm yaşandığını kaydeden Vali Hüseyin Aksoy ise Samsun’un bölgede sağlık ve cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Samsun’da sağlık alanında baş döndürücü yatırımların yaşandığını hatırlatan Aksoy, “Sağlık alanında, üniversite hastanemiz, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerimiz ve onların yanında birçok ilde olmayan özel sektörün gerçekleştirdiği sağlık kuruluşlarımız var. Ortaya konulan hedefin amacına ulaşması için hep beraber çalışmamız gerekiyor. Ben Samsun’da yatırım yapan sağlık sektöründe faaliyet sürdüren bütün kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyarette ayrıca Sağlık Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ercan Şimşek, Samsun Sağlık İl Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Kasapoğlu hazır bulundu .