Ortakaraören'de 12 Başlı Koyun Süt Sağım Platformu Açıldı

Seydişehir'in Ortakaraören beldesinde, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 12 başlık koyun süt sağım platformu açılış töreni yapıldı.

Programa Kaymakam Tuncay Sonel, Konya İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, İlgün Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Başak İlgün, Ortakaraören ve Kesecik Belediye başkanları, Ak parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Seydişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve davetliler katıldı.

Koyunculuk adına farkındalık gerçekleştirmek için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade eden Çabet hayvancılık işletme sahibi Yusuf Beyaz; ''İşletmemiz çabet hayvancılık hayvan alımında yüzde 90, yatırımda ise yüzde 80 öz sermayeden oluşmuştur. Devletin yüzde 50 hibeli 12 başlık koyun süt sağım platformu ile süt sağım işine başladık'' dedi.

Ortakaraören'de ilkleri yaşadığını ifade eden Ortakaraören Belediye Başkanı Yusuf Kök, ilklerin gerçekleşmesi konusunda süt sağım ünitesi teslim törenini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Konya Gıda Hayvancılık Tarım İl Müdürü Vekili Bilal Ünal ise "Seydişehir'de 5 yıl önce 22 bin olan büyükbaş hayvan sayısı yüzde 50 artarak 34 bin'in üzerine çıkmıştır. Küçükbaş hayvan sayısı ise şu an yüzde yüz üzerinden bir artışla 45 bin rakamına ulaşmıştır. Ortakaraören kasabamız hayvancılıkta Seydişehir'deki gelişime ayak uydurmuştur" dedi.

Seydişehir ailesi olarak köy ve kasabalarıyla Konya Valisinin önderliğinde bir şeyler yapmanın gayretinde olduklarını ifade eden Kaymakam Tuncay Sonel de şunları kaydetti:

"Bugün burada çok modern Türkiye'de ilk diyebileceğimiz İlgün tarımın ürettiği süt sağım makinesi yapımını önemsiyoruz. Konya'da yapılıyor. Yerli üretim modernize ediliyor. Tarımı kolaylaştırıyor. Hayvancılığı kolaylaştırıyor. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Program sonunda İlgün Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Başak İlgün tarafından 12 başlık koyun süt sağım platformunu tanıtımın ardından katılımcılara çiftlik gezdirildi.

Muhabir: Kadriye Kasap

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA