Kreş Çocuklarına Özgüven Eğitimi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı kreşlerdeki 5-6 yaş gruplarındaki çocuklara özgüven eğitimi veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne Kurbanbaba Mutlu Anaokulu, Hacıbaba Umut Anaokulu ve kreşlerinde eğitim gören toplam 380 öğrenciye verilen özgüven eğitimleri 3 gün sürecek. Gizem Doğan Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde minik öğrencileri çeşitli eğitim aşamalarından geçiren kreş öğretmenleri, çocuklara özgüvenin yanı sıra, cesaret, anlama, kavrama ve seçme gibi davranışları da öğretiyor. Bir istasyonda davul çalan minik öğrenciler, diğer istasyonda denge halatında dengeli yürümeye çalışıyor. Eğitmeni sayesinde istasyonlarda zevkli bir gün geçiren kreş öğrencileri, bazen ritim istasyonunda eğlenirken bazen de ip merdivenlerle kartal yuvasına çıkmaya çalışıyor. Çocukların gelişim düzeylerine göre hazırlanan 8 istasyonda 3 günlük bir eğitim kampına başladıklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Anaokulları Şube Müdürü Sibel Çukadar, eğitimlerin gayet yararlı geçtiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Anaokulu ve kreşinden 80, Kurbanbaba Mutlu Anaokulu’ndan 150 çocuğun katıldığı ilk etap eğitim programında, çocuklara denge, koordinasyon, ritim, kas gelişim, zihinsel gelişim ve bedensel gelişim gruplarında eğitim verildiğini vurgulayan Çukadar, “Burada çocuklara öncellikle özgüven, grup olmayı, gruplarla çalışmayı ve hareket etmeyi öğretiyoruz. Çocuklarımız kendilerinden emin bir şekilde verilen tüm grup çalışmalarında başarılı hareketler sergiliyorlar. Eğitimlerimiz 25-26 Nisan tarihleri arasında belediyemize bağlı Hacıbaba Mutlu Anaokulu’ndan 150 öğrencinin katılımı ile devam edecek” dedi.

Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nin çocuk ve gençlere hizmet verdiğini ifade eden merkez yöneticisi Hakan Erbay ise, 2011 yılında hizmete başlayan merkezin bugüne kadar risk altındaki birçok çocuğu hayata kazandırdığını kaydetti.

Özellikle kenar semtlerde yaşayan ve risk altında bulunan çocukları burada eğitime alarak sosyal bir proje çerçevesinde eğitim verdiklerini dile getiren Erbay, merkezin kurumsallaşmasından sonra Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zirve Üniversitesi’nin katkıları ile 2013 yılında liselerden de öğrencileri buraya getirerek çeşitli eğitimler verdiklerini söyledi.

Her liseden 60 öğrenciyi dönem dönem Yaşayarak Öğrenme Merkezi’nde konuk ettiklerini açıklayan Erbay, “Hedefimiz 20 yaş altındaki çocuklara gerekli mantaliteyi vermek. Biz çocuktan öte ailenin de eğitilmesi gerektiğine inandık ve zaman zaman aile ile çocuğu kampa alarak onlara eğitimler verdik. Uzman danışmanlarımızın yardımları ile sorunlu aile ve çocukları burada özgüvene ve rahat bir ortama kavuşturduk” diye konuştu.

Hakan Erbay, çocuklara, gençlere iç mekan ve dış mekanda olmak üzere birçok aktivitelerin yanı sıra eğitsel oyunlar eşliğinde eğitimler verdiklerini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA