Çözüm süreci ekonomiyi uçuracak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan çözüm sürecinin ekonomiye etkisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çözüm süreci ekonomiyi uçuracak
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Rasim Ozan Kütahyalı'nın sunduğu Adalet Masası programına konuk olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan çözüm sürecinin ekonomiye etkisi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın destekleriyle Cumhuriyet tarihinin en önemli teşvik sistemini geçen sene açıkladıklarını anımsatan Çağlayan, 'Biz ciddi bir pozitif ayrımcılık yaptık. 6. bölgedeki 15 ilimize Cumhuriyet tarihinde olmamış bir destek açıkladık' dedi. Teşviklerle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin zenginleşeceğini söyleyen Çağlayan, 'Geçen yıl Ocak ve Şubat ayında Diyarbakır'da 98 kişi iş buldu. Bu sene ise teşvik belgesiyle istihdam olarak bin 46 kişi öngörülüyor' diye konuştu.

'TÜRKİYE'YE YABANCI SERMAYE AKINI KOŞARAK GELECEK'


Kredi derecelendirme kuruluşu S&P geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu artırdığını belirten Bakan Çağlayan, 'Çözüm süreciyle beraber yatırım yapılabilir ülke noktasındaki puanını artıracak bir gelişmeye imza attılar. Verdikleri puan yetersiz ama bir değişlik yaptılar. Türkiye'nin ülke notunu pozitif şekilde etkileyecek çözüm sürecinden bahsediyor. Diyor ki; 'Güneydoğu Anadolu bölgesinde uzun yıllardır devam eden belirsizliğin aşılması ve Türkiyenin kredisi olumlu yönde artacaktır. Meclis'te komisyon kurulması ve şu anda başlatılmış olan çözüm süreci Türkiye'nin yatırım yapılabilir kredi limitesini artıracaktır.' Bu ne demektir; Türkiye'ye yabancı sermaye akının koşarak gelmesidir' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE BİR MİLİMETRE GERİYE GİTMEZ'

Çok önemli bir sürece girildiğini ifade eden Zafer Çağlayan Başbakan Erdoğan'ı işaret ederek, 'Bu süreç ancak Türkiye sevdalısı biri tarafından yapılabilirdi. Tüm siyasi kariyeri ortaya konulmuştur. Herkes bilmeli ki; bu konuda Türkiye bir milimetre dahi geriye gitmez. Geri dönülmez bir yola çıktık. Allah'ın izniyle ümit ediyorum ki; bu süreç Türkiye'de başarılı olacak" dedi.

"BİZE ÇOMAK SOKANLARI DİBİNE KADAR RAHATSIZ EDERİZ"

"Tabiki önümüzdeki dönemde tekerimize çomak sokmaya çalışanlar olacaktır" diyen Çağlayan, "Biz de bunları dibine kadar rahatsız etmeye devam edeceğiz. Çünkü Türkiye'nin rahat etmesi gerekiyor. Bu nokta evelallah Türkiye'yi uçurak. Bu çözüm sürecini başarıyla sağlarsak ki; inşallah sağlayacağız Türkiye'yi tutana aşk olsun' şeklinde konuştu.
BEYAZ GAZETE