Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bursa Müftüsü Prof. Dr. Ay Açıklaması

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Bizler hamdolsun millet olarak peygamber efendimizin sevgisine, muhabbetine çok farklı bir şekilde yer veren bir geleneğin evlatları ve temsilcileriyiz" dedi.

Ay, Verenel Derneği'nin Bozüyük Şubesi tarafından, Düğün Salonu'nda "Hazreti Peygamber ve insan onuru" konulu konferansta, zaman geçtikçe Hazreti Muhammed'in aşkından ve muhabbetinden hiçbir şeyin eksilmediğini belirterek, her geçen yılın Cenab-ı Allah'ın, Hazreti Peygambere insanlara farkı şekliyle tanıyabileceği imkanlar sunduğunu kaydetti.

Hazreti Peygambere, hangi yönüyle bakılırsa bakılsın, o yönüyle ışıltılar sunduğunu anlatan Ay, şöyle konuştu:

"Bugün elde ettiği teknolojik başarılar ve gelişmeler sayesinde insanın mutlu olması gerekirken, mutluluğu yakalayamayan bir durumda. Hepimiz evlerinde çamaşır makineleri, buzdolapları ve birçok cihaz var. Müteahhitler akıllı evler üretmeye başladılar. Tüm bunlar bizi mutlu edecek yerde, her geçen yıl aile hayatımızda gittikçe artan, uzmanları endişelendiren problemler yaşanıyor ve maalesef her geçen yıl boşanmaların daha çok arttığı zaman dilimlerine dönüşüyor. İnsanoğlu yüzünü gökyüzünün kapılarına kapatmıştır ama yeryüzünde ona açılması gereken mutluluk kapıları hiç açılmamıştır. Sanki parayla saadet olmaz sözü tam da bu zaman için söylenmiştir. Neden insanlar mutlu olmaları gerekirken ailelerinde aile içi iletişim problemleri yaşıyorlar- Niçin insanlar birbirine sabretmiyor da evlilik yuvasını sonlandırıyor- Bütün bunların bir sebebi olmalı. Gerçekten tek kelimeyle biz sevgili Peygamberimiz Muhammed'in muhabbetle yaşadığı aile ortamından mahrum kaldığımız için bu sıkıntıları yaşıyoruz. O halde bizim O'na, Onun sünnetine, Onun insanlık onuru adına bizlere tavsiyelerine çok ihtiyacımız var. Peygamberimizin her yediği ve içtiğine şükreden bir kul olma özelliği ailelerimizden kalktığı için ailelerimizdeki Muhammed'i, muhabbeti de kaybettik, birbirine sabredemeyen, katlanamayan insanlar oluştu. Onun için boşanmalar arttı ve artıyor."

Etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Müftü Burhan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, Bozüyük Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikçi, Verenel Derneği Bozüyük Şube Başkanı Recep Koral ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA