Kentsel Dönüşümün Merkezi Aziziye’de Büyük Bir Hamle Daha

Aziziye Belediyesi, Ilıca Yeşil Mahalle’de de kentsel dönüşüme başladı.

TOKİ ile protokol imzalayan belediye, hak sahiplerinden tapu devirlerini alıyor. 550 hak sahibinin bulunduğu 81 bin metrekare alana sahip Yeşil Mahalle’de yüzde 65 muvafakat alınırken, tapu devirlerinde de yoğunluk yaşanıyor. 4 yılda 450 bin metrekare alanı kamulaştırarak kentsel dönüşümde dev adımlar atan Aziziye Belediyesi, 81 bin metrekare alana sahip Yeşil Mahalle ile birlikte 530 bin metrekare alan kamulaştırmış olacak. Ilıca’nın girişinde, E-80 Karayolu’nun sağ tarafından bulunan Yeşil Mahalle’nin dönüşümü ilçeye yeni bir vizyon kazandıracak.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kentsel dönüşümde büyük mesafe kat ettiklerini belirterek, 300 dönümlük Gezköy’ün dönüşümü ile başlayan süreçte, Ilıca Eski Mahalle birinci ve ikinci etapta 150 bin metrekare alanın kamulaştırıldığını ifade etti.

81 bin metrekare alana sahip Yeşil Mahalle ile birlikte ilçede 530 bin metrekare alanın kamulaştırılmış olacağının altını çizen Başkan Cengiz, nüfus yoğunluğuna bakıldığında belirtilen rakamların rekor sayılabileceğini kaydetti.

HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEĞİYLE BAŞARIYORUZ

Aziziye’nin kentsel dönüşümün merkezi haline geldiğini hatırlatan Başkan Fatih Cengiz, “Gezköy ile Ilıca Eski Mahalli birinci ve ikinci etabın ardından Yeşil Mahalle’de de tapu devri almaya başladık. Burada da yüzde 65 muvafakat alınması sevindirici gelişme. Tapu devirlerinde de ciddi yoğunluk yaşanıyor. Hemşehrilerimiz ilçemiz için yaptığımız her çalışmada duaları ve destekleriyle yanımızda oldular. Yeşil Mahalle’de alınan muvafakat ve tapu devirleri de bunun somut göstergesidir. Ilıca Bu dönüşüm hamleleriyle Erzurum’un en güzel yaşam merkezlerinden biri haline gelecektir.” diye konuştu.

Açıklamasında, ilçeye yapılan hizmetlere destek olan siyasi ve bürokrasiye de teşekkür eden Başkan Cengiz, “İlçemize yaptığımız her hizmette olduğu gibi, Kentsel Dönüşüm çalışmalarımızda da Erzurum Milletvekillerimizden büyük destek görüyoruz. Başbakanımıza, hükümetimize ve Erzurum milletvekillerimiz ile TOKİ Başkanlığı’na ve tüm çalışanlarına hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı .
Kaynak: İHA