Fedakar Babanın Zor Anları

Yakalandığı "Amiloidoz" hastalığıyla hayat mücadelesi veren Oksen Güncan (36), hayırseverler tarafından alınan akülü araca bindiği sırada heyecandan fenalaştı.

Fedakar Babanın Zor Anları
Fedakar baba Fikret Güncan (66) oğlunu yaşadığı şoktan döndürmek için büyük bir çaba sarf etti. Dünyada ender görünen “Amiloidoz” hastalığına yakalanan 36 yaşındaki Oksen Güncan, 2 yıl içinde 46 kilo kaybına uğrayıp, yüzde 70 oranında kas gücünü kaybederek, yürüme zorluğu çekmeye başladı.

İki dayısı ve annesini aynı hastalıktan kaybeden Güncan’ın yaşadığı psikolojik yıkıma moral olsun diye baba Fikret Güncan, her gün oğlunu, oturduğu 3. kattan binanın altındaki çay ocağına sırtında taşımaya başladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun malulen emeklilik listesinde hastalığının tanımı olmadığı için emekli olamayan Oksen Güncan’a Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya yardımcı olma sözü verirken, Şarköylü hayırseverler de bir araya gelerek akülü araç siparişi verdi. Hayırsever vatandaşlar aldıkları akülü aracın, ilçenin tek engelliler okulunun sahibi olan Pınar-Ferhat Aynur çifti tarafından kurularak teslimi için, yardımcı olmalarını istedi.

Çay ocağına getirilen akülü araç için oturduğu evin 3. katından babasının sırtında aşağıya indirilen Oksen Güncan, araca bindikten kısa bir süre sonra heyecanlanarak baygınlık geçirdi. Bir anda kaskatı kesilerek rengi sararan, gözleri sabitleşen genç adam, akülü araç bağışı yapan hayırseverlerin de paniklemesine neden oldu.

Oğlunu yaşadığı şoktan çıkarmak için gözyaşları içinde çaba sarf eden baba ise, su ve kolonyayla oğlunun yüzünü yıkadı, masaj yaparak onu yeniden ayıltmaya çalıştı. Bir süre baygın kalan Güncan, yapılan masajlar ve ayran içirilmesinin ardından istifra ederek kendine gelebildi.

Engelliler okulunun sahipleri Pınar-Ferhat Aynur çifti ise, Oksen Güncan’a akülü aracı nasıl kullanacağını tarif ettikten sonra, genç adam hayırsever vatandaşlar tarafından evine çıkarıldı. Pınar Aynur, “Hasta kardeşimizin akülü aracını kurmak için eşimle birlikte gelmiştik. Araca oturduğu sırada heyecandan baygınlık geçirdi. Ben son derece üzüldüm, gördüğüm manzara karşısında gözyaşlarıma hakim olamadım. Bizi çok korkuttu” dedi.

Çalışmışlık gün sayısı 4 bin iş gününü geçen Güncan, SGK’dan hastalığının tanımının yapılarak malulen emekli olmayı beklerken, akülü aracının teslim edildiği günün ertesi günü eşi ve 4 yaşındaki oğluyla çarşıya çıkarak herkesin ilgi odağı oldu.

Güncan, akülü araç hediye eden hayırseverlere ve kendisine moral vermeye çalışan herkese teşekkür etti .
Kaynak: İHA