Yasemin Devrimi Sonrası Yapılanan Tunus’a İş Makineleri Sanko’dan

Sanko Makina tarafından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle Tunus’a satılan 50 adet bekoloder ilgili makamlara teslim edildi.

Yasemin Devrimi sonrası yeniden yapılanma sürecine giren Tunus'un bu süreçte öncelikli konuları arasında emniyet teşkilatının modernizasyonu ve belediyecilik hizmetlerinin geliştirilmesi yer alıyor. Bu bağlamda TİKA'nın katkılarıyla hazırlanan ‘Tunus Emniyet Teşkilatı'nın Modernizasyonu’ ve ‘Tunus Mahalli İdarelerin Desteklenmesi Projesi’ kapsamında, Tunus'a eğitim ve malzeme desteği verildi.

Destek kapsamında 434 adet araç Tunus makamlarına teslim edildi. Tunus Mahalli İdarelerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında, teslim edilen araçlar içerisinde Sanko Makina’nın ürettiği 50 adet bekoloder de yer aldı. Teslim töreni, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Tunus ziyareti sırasında, Tunus Başbakanı Ali Arayıza, Tunus İçişleri Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Rıda Saidi’nin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Tunus Başbakanı Ali Arayıza, Türk halkı ve hükümetinin gerek devrim döneminde gerekse devrimden sonra Tunus'un hep yanında olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece İçişleri Bakanlıkları arasında değil diğer alanlarda da artarak devam edeceği umudunda olduklarını kaydetti.