Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Yönetici ve Sağlık Personeli, Yurt Dışındaki Hastaneleri Gezdi

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi yöneticileri ve sağlık personeli, İspanya ve Almanya'daki hastaneleri inceledi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım ile sağlık personeli, "AB Ülkelerinde Cerrahi Yoğun Bakım Ünitelerinde Hasta Bakım Hizmetlerinin Farkındalıkları, Müdahalelerde Hasta Transportunun Avrupa Birliği Düzeyinde İncelenmesi Projesi" kapsamında yurt dışına gezi düzenledi.

Yıldırım, sağlık eğitimi ve sağlık hizmetleri alanında ülkeler arasındaki bilgi sınırının kalktığı, refah, mutluluk ve dünya barışı için işbirliğinin gerçekleştirildiği günümüzde, bilimsel ve teknolojik açıdan büyük bir gelişme sağlandığını belirtti.

Sağlık hizmetleri ve eğitiminde başlıca konunun, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek niteliklere sahip kalifiye hizmetler sunmak olduğunu iade eden Yıldırım, insan sağlığına ve eğitimine yapılan yatırımın gelişmişlikteki en büyük etken olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda İspanya'nın Sevilla ve Almanya'nın Regensburg şehrindeki kamu, özel ve üniversite hastanelerini gezerek, özellikle cerrahi yoğun bakım ünitelerini incelediklerine işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cerrahi yoğun bakım tedavisinin temelinde tıbbi tedavi ve hemşirelik bakımı vardır. Ekip çalışmasının en iyi sergilendiği yer yoğun bakımlardır. Amaç, yaşamsal bulguları güvencede olmayan yakın takip ve tedavi gerektiren hastaların yaşamsal fonksiyonlarını en kısa zamanda düzenlemektir. Cerrahi yoğun bakım ekibi bilgi beceri, deneyim ve uzmanlıkları ile tıbbi tedavi ve bakıma katkıda bulunacak doktor, hemşire ve diğer sağlık personelinden oluşmaktadır.

AB projeleriyle amacımız hastanelerinde görev yapan yönetici, doktor ve hemşirelerin mesleklerindeki gelişmelerin yanı sıra, sunulan hizmetlerin üst seviyeye çıkarılmasıdır. Bu ve benzer projeler kapsamında hastanemizde, şehrimizde ve ülkemizde sunulan sağlık hizmetleriyle Avrupa ülkelerinde sunulan sağlık hizmetlerini karşılaştırma imkanı bulduk. İncelemede hastanemizde sunulan sağlık hizmetlerinin Avrupa ülkelerinde sunulan sağlık hizmetlerine eşdeğer olduğunu gözlemledik. Farklı uygulamaları ise hastanemize entegre ettik."

-Tunus'un iş makineleri Sanko Makina'dan-

Sanko Makina tarafından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın desteğiyle Tunus'a satılan 50 bekoloder iş makinesi teslim edildi.

Sanko Holding'den yapılan açıklamaya göre, TİKA'nın katkılarıyla hazırlanan "Tunus Emniyet Teşkilatı'nın Modernizasyonu" ve "Tunus Mahalli İdarelerin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Tunus'a eğitim ve malzeme desteği verildi.

Destek kapsamında 434 araç Tunus makamlarına teslim edildi.

Tunus Mahalli İdarelerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında, teslim edilen araçlar içerisinde Sanko Makina'nın ürettiği 50 iş makinesi de yer aldı.

Teslim töreni, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Tunus ziyareti sırasında, Tunus Başbakanı Ali Arayız, Tunus İçişleri Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Rıda Saidi'nin de katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Tunus Başbakanı Ali Arayıza, Türk halkı ve hükümetinin gerek devrim döneminde gerekse devrimden sonra Tunus'un hep yanında olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin sadece İçişleri Bakanlıkları arasında değil diğer alanlarda da artarak devam edeceği umudunda olduklarını kaydetti.

-Araban Emniyet Amirliği şehitler için mevlit okuttu

Araban Emniyet Amirliği, polis teşkilatının 168. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okuttu.

İlçe müftüsü Ahmet Sevinç ile 4 cami imamının Mescidi Aksa Camisi'nde okuduğu mevlide Ak Parti Araban İlçe Başkanı Ali Ömeroğlu, MHP İlçe Başkanı Zahittin Karakuza, Araban İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, Araban İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, Arabanlı şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Müftü Sevinç, ülkenin birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı, bayrağı ve istiklali için mücadele ederken vatan için şehit olan tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Araban Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Mehmet Turgud da şehit aileleriyle sohbet ederek, isteklerinin olup olmadığını sordu.

Polis, vatandaşlara cami önünde gül suyu dağıtarak, çikolata ve meyve suyu ikram etti.

Şehit aileleri de okuttukları mevlit için emniyet personeline teşekkür ettiler.

-Üniversitede futbol turnuvası-

Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler kapsamında düzenlenen "Sınıflar arası futbol turnuvası" sona erdi.

İslahiye İİBF'nin İşletme ve İktisat Bölümünden 8 takımın katıldığı halı saha turnuvasında, İktisat 3. sınıfını 6-2 yenen İşletme 3. sınıfı şampiyon oldu.

Muhabir: Orhan Çiçek - Mahmut Bazlama - Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA