Gönül Elçileri Çalışmalarına Başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kapsamında hazırlanan 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Erzincan’da çalışmalara başlanıldı.

Gönül Elçileri Çalışmalarına Başladı
Proje kapsamında İliç ve Kemah’ta seminerler düzenlendi.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen öncülüğünde Sosyolog Meryem Ulukuş ve Psikolog Cihan Küçük’ ün katılımıyla ilk bilgilendirme semineri Kemah ve İliç İlçelerinde yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Galip Sökmen seminerde yaptığı konuşmada çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişiler olduğunu ifade ederek; “Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.

Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır” dedi, Bilgilendirme seminerinin ardından stant açılarak vatandaştan dileyenlerin Gönül Elçisi kaydı yapıldı .
Kaynak: İHA