Egemen Bağış, Çözüm Sürecinde Avrupa’dan Yardım İstedi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa’ya "Çözüm sürecinde bize yardım edin.

Egemen Bağış, Çözüm Sürecinde Avrupa’dan Yardım İstedi
" diye seslendi. Bağış, Ağlayan annelerin hangi dilde olursa olsun aynı şekilde ağladıklarını anlattı. Hükümetin bu konuda siyasi risk alındığından söz eden Bağış, gelecek neslin bugünkü iradeden övgü ile söz edeceğini kaydetti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış bir günlük Belçika ziyareti kapsamında Avrupa Politika Merkezi (EPC) tarafından düzenlenen "Türkiye’nin terörle mücadelede yeni dönemi" başlıklı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Akil insanlardan söz eden Bağış, seçilen 63 kişinin sembolik olduğunu, Türkiye’deki her vatandaşa kulak verdiklerini ifade ederek çözüm sürecinin sadece bu heyete bırakılmadığını, sürecin topluma anlatılması için bakanların, parti başkan yardımcılarının ve diğer yetkililerin aktif rol üstlendiklerini söyledi.

Bağış, bu çerçevede kendisinin Manisa ve Urfa’ya ziyaretler gerçekleştirdiğini anlattı. Bağış, "Her bir vatandaşımız bu sürecin bir paçasıdır. Tarih yeniden yazılıyor. Akan kanlar ve gözyaşları yeter. Artık birbirimizi anlamamızın zamanı geldi. Binlerce yıldır birlikte yaşıyoruz. Birbirimizi değiştiremeyeceğiz ortada. Kürtler Kürt kalacaktır, Türkler Türk kalacaktır. Ortak hedeflerimizin bizi ayıran farklılıklarımızdan daha fazla olduğunu görmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

"GÖZYAŞLARININ RENGİ OLMAZ"Gelecek nesillerin terörün bitirilmesi halinde bugünden övgü ile söz edeceğinin altını çizen Bağış, süreçte politik olarak bir risk alınmış olmasına karşın buna duyulan ihtiyaçtan söz etti. Gözyaşlarının renginin olmadığını ifade eden Bağış, 1"Anneler ağladığında, hangi dilde olursa olsun ağlama sesi aynıdır. Bu yüzden birbirimizi anlamak için bir süreç başlattık." dedi.

"AVRUPA’DAN TAM DESTEK BEKLİYORUZ"Bu aşamada Türkiye’nin Avrupalı dostlarından tam destek beklediklerini kaydeden Bağış, şöyle devam etti: "Terörizmle mücadelede tam destek bekliyoruz. Buna karşın illegal hayat tarzından beslenenlerin olduğunu ve bu sürece onların karşı çıkacağının da farkındayız. Uyuşturu, silah ve insan kaçakçılığı yapanlar barış sürecinden rahatsız olacaklar. Ayrıca terör ortamında başlarını diğer tarafa çevirerek göz yumanların da menfaati zedeleniyor bu süreçle birlikte. Bize yardım edin. Çünkü çok hassas bir zaman dilimi içinde bulunuyoruz." "ASIL, AB TÜRKİYE İLE HÂLÂ İLGİLENİYOR MU?"AB Bakanı Bağış’a sorulan, "Türkiye hala AB’yle ilgileniyor mu?" sorusu üzerine Bağış, esas AB’nin Türkiye ile halen ilgilenip ilgilenmediğinin sorulması gerektiğini söyledi.

Türk kamuoyunda AB’ye olan ilginin azalmasında AB’ye duyulan güvensizliğin ve Avrupa’nın çifte standart olarak algılanan tutumunun etkili olduğunu anlattı. Bağış "Avrupa gerçekten Türkiye’nin üyeliği konusunda ciddi mi?" diye sordu.