Kırıkkale Valisi Kolat Açıklaması

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, sigara konusunun sadece Türkiye'nin değil, insanlığın problemi olduğunu söyledi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen İl Tütün Kontrol Kurulu toplantısında konuşan Vali Kolat, sigaradan en fazla etkilenenlerin çocuklar ve kadınlar olduğunu belirterek, Son yıllarda gençler ve kadınlar arasında da sigaranın yaygınlaştığını ancak yapılan düzenlemelerle ciddi manada insanın sigarayı bırakır hale geldiğini söyledi.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ise Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi 62'inci Bölge Toplantısı'nda Türkiye'nin tütünle mücadelesinde 'Dumansız Hava Sahası' uygulamasından büyük övgü ile bahsedildiğini ölçütleri yerine getiren ilk ve tek ülkenin Türkiye olarak ilan edildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''İl genelinde yapılan rutin denetim ve kontrollerimiz haricinde 'Dumansız Hava Sahası İrtibat Merkezi' olarak ''184 Sabim''den, ''Bimer''den ve vatandaşlarımızdan gelen bütün şikayetler, yerinde değerlendirilmek üzere ekiplerimiz yönlendirilerek zamanında değerlendirilip, şikayet mahalline gidilerek gerekenlen yapılmaktadır.''

Uygulamanın başladığı günden bugüne kadar 456 kişi ve iş yerine 121 bin 926 lira para cezasının kesildiğini anlatan Dr. Güngüneş, şimdiye kadar 926 kişinin de sigarayı bıraktığını bildirdi.

Muhabir: Fatih Gökmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA