Gönül Elçileri Toplantıları Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından organize edilen kamu kurum ve kuruluş yöneticilerinin eşlerinin katıldığı “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi ve Koruyucu Aile” konulu toplantılar devam ediyor.

Elazığ Öğretmen Evi'nde düzenlenen panele, Elazığ Valisi Muammer Erol, eşi Nazmiye Erol, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri ve eşleri katıldı.

Proje hakkında bir değerlendirme yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Yavuz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan projenin Elazığ ayağındaki çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.

Projede şu ana kadar 4 koruyucu aile, 14 koruyucu aile başvurusu ve 722 gönül elçisine ulaşıldığını ifade eden Yavuz, koruma altındaki çocukların her türlü maddi taleplerinin devletin imkanlarıyla karşılandığını, bu çocukların en büyük ihtiyaçlarının bir aile ortamı ve sevgi olduğunu söyledi.

Program daha sonra panel ile devam etti. Panele, Uzman Psikolog Mehmet Dinç, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlknur Öner, Psikolojik Danışman Ayşenur Dinç ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Esra Gülengül konuşmacı olarak katıldı.

Panelde ilk konuşmayı yapan Uzman Psikolog Mehmet Dinç, ‘Anne babalara çocukların gelişmesinde rol model olarak yapmaları gerekenler ile aile huzuru için sahip olunanlar ve yetinme’ ana başlıklarında düşüncelerini paylaştı. Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. İlknur Öner ise “Çocuklara Bakış Açıları, Koruyucu Aile ve Gönüllülük Hizmetleri” başlıklı sunumunda dünyadaki gönüllü aile kavramı uygulamalarının başlama tarihleri ve uygulama örneklerini anlattı. Psikolojik Danışman Ayşenur Dinç de erken dönem çocukluk psikolojisi, çocukların hayattan beklentileri ve davranış şekillenmeleri ile bu aşamalarda anne babalara düşen görevleri değerlendirdi. İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Esra Gülengül ise konuşmasında, İslam dininin yetim kavramına bakışını, Hz. Peygamber döneminde yetimleri korumak için yapılan çalışmaları, İslam'ın bu konudaki emir ve tavsiyelerini anlattı.

Panelin ardından Vali Muammer Erol'un eşi Nazmiye Erol, panelistlere birer plaket verdi .
Kaynak: İHA